BORSA KURUCU ORTAK

Okuduğunuz haber
BOĞAZLIYAN BİLİMDE BULUŞTU

Elbaşı’ndan, İmamoğlu'na destek!

Anasayfa   /    Eğitim    /    BOĞAZLIYAN BİLİMDE BULUŞTU

BOĞAZLIYAN BİLİMDE BULUŞTU

Boğazlıyan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim ve Öğrenme Şenliği, adeta şölene dönüştü. Cumhuriyet Meydanı’nda 39 okulun katılımı ile gerçekleştirilen Şenlik’te öğrenciler; bilimsel, fen, sosyal ve sanatsal etkinliklerini sergiledi. Şenliği, eğitim camiasının yanı sıra, veliler ve yüzlerce Boğazlıyan halkı takip etti.

EĞİTİM      12 Haziran 2019 - 23:50     0

BOĞAZLIYAN BİLİMDE BULUŞTU

 Boğazlıyan Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Bilim ve Öğrenme Şenliği, adeta şölene dönüştü.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve 39 okulun katılımı ile gerçekleştirilen Şenlik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemine binaen kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, “2023 vizyonuna uygun dünyamızın gelecekteki becerilerini öğrencilerimize kazandırmak amacıyla, bizler burada çocuklarımızın merakını uyandırmak, becerilerini artırmak ve farklılıklarını geliştirmek için çaba sarf etmekteyiz” dedi.
Şimşek konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Boğazlıyan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim ve Öğrenme Şenliği’mize hoş geldiniz.
Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki, Bakanlığımız tarafından hazırlanan, 2023 vizyonuna uygun dünyamızın gelecekteki becerilerini öğrencilerimize kazandırmak amacıyla, bizler burada çocuklarımızın merakını uyandırmak, becerilerini artırmak ve farklılıklarını geliştirmek için çaba sarfetmekteyiz.
İlçemiz olarak bir şeylere dokunduğumuzu, bir şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Çünkü biz gelecekte dünyada ilçemizi ve ilimizi bu düzeyde görmek istiyoruz. Artık yapay zekadan bahsediliyor, endüstri 4-0’den bahsediliyor. Nedir bu, akılla, teknoloji ve mühendisliğin birlikte hareket ettirilmesinden bahsediliyor. 
Bilimin, teknolojinin, mühendisliğin ve matematiğin birlikte fabrikayla endüstri 4-0’da kullanılmasıdır. Eğer biz dünyada geride kalırsak diğer dünya ülkelerinin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalırız. Gelecekteki dünyada yerimizi alacaksak şimdiden çocukların matematiksel düzeylerini bu bilim şenlikleriyle merak uyandırarak velilerimizin de takipleriyle güzel bir ortam oluşturarak öğrencilerimize kodlamayla, sanal, gerçek laboratuarlarla ve matematiksel teknolojilerle birlikte okulumuzda yapacağımız tasarım ve beceri atölyeleriyle gelecekteki dünyaya hazırlamaktır.”
Şenliğin açılışında konuşan Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, bilimsel araştırmalara önem verdiklerini söyledi.
Sinanoğlu, bilim ve öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu ifade ederek, "Gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu. Bilim şenliğini düzenlenmesindeki amaç, çocuklara bilimsel alanda becerilerini geliştirmek ve öğrencileri araştırmaya yönlendirmektir. Bu şenliği düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.
Konuşmalara müteakip; Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Yamaçlı İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Hira Uysar tarafından okunan “Bizim şarkımız” isimli şiir sonrasında İMKB İlkokulu 2-C sınıfı öğrencileri Hint Dansı gösterisi sundu.
Öğrenciler daha sonra sırasıyla; şarkılar, Bodrum Zeybeği, şiirler, Boğazlıyan Şehitleri isimli gösteri, step dansı, İngilizce gösteriler, gölge oyunu, gitar ve enstrüman dinletisi ve bayrak-flama gösterilerini sundu.
Kaymakam Davut Sinanoğlu, Boğazlıyan Belediye Başkanı Vekili Faruk Özalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek başta olmak üzere, katılımcılar 39 okul öğrencileri tarafından sergilenen bilimsel, fen, sosyal ve sanatsal projeleri tek tek ziyaret ederek, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiler.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ