BAŞKAN AKAY PANEL’DE KONUŞTU

Okuduğunuz haber
ESNAF KOOPERATİF’İN DİRİSİ

BAŞKAN YARDIMCISI KÖYLÜOĞLU OLDU

Anasayfa   /    Güncel    /    ESNAF KOOPERATİF’İN DİRİSİ

ESNAF KOOPERATİF’İN DİRİSİ

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, esnafa 400 milyon TL. kredi kullandırdı

GÜNCEL      18 Nisan 2024 - 16:07     0

ESNAF KOOPERATİF’İN DİRİSİ

İç Anadolu Bölgesi’nin en güçlü kooperatiflerinden birisi olan Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, esnafa can suyu olmaya devam ediyor. 15 yıldır Başkanlık koltuğunda oturan ve bu süre zarfında adaletli, ilkeli, kararlı, tutarlı yönetim anlayışı ile görev yapan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Erkoç, "Bizler Boğazlıyan esnafı için varız. Benim en mutlu olduğum an onlara sağladığımız kredilerle onların daha da güçlendiğini gördüğüm andır” dedi.

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 15 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Nuri Erkoç, esnaf ziyaretleri kapsamında Haber Merkezimizi ziyaret ederek, Gazetemiz sahiplerinden Mustafa Doğan’la bir süre görüştü.
Görev sürecinde ortaya koyduğu adaletli, kararlı, tutarlı, paylaşımcı ve istikrarlı yönetim anlayışı ile esnaf ve sanatkarın gönlünde taht kuran ve 15 yıllık süre zarfında Kooperatifi İç Anadolu’nun gözdeleri haline getiren Erkoç, fırsat buldukça geleneksel hale getirdiği esnaf ziyaretlerini de unutmuyor.
Esnaflar arasında birlik ve beraberliklerin artması, sıkıntıları birebir dinleyerek çözümler bulmasıyla örnek teşkil eden Başkan Nuri Erkoç, bizler esnaf ve sanatkarlarımız için varız. Bizim en mutlu olduğumuz an, onlara yardımcı olduğumuz ve onların bizden kullandığı kredilerle işlerini daha da büyüttüklerini gördüğümüz andır” dedi.
BOĞAZLIYAN ESNAFIMIZ HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK
Boğazlıyan esnafının hizmetin en iyisine layık olduğunu, kendilerine verilen yetki ve görevi yine onların rahatı, huzuru ve mutlulukları için harcamaya devam ettiklerini ifade eden Erkoç, konu ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü:  
“15 yıldır Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyorum. Sağolsun Boğazlıyan esnafımız bu teveccühü bize gösterdiler. Görevimizi en iyi ve en dürüst bir şekilde yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Boğazlıyan esnafımız için elimizden ne geliyorsa, hizmetlerin en güzeli, en yakışanı ne ise onu yapmaya çalışıyoruz. Bunda da başarılıyız.
Ekip arkadaşlarımız olsun, personelimiz olsun gerçekten Boğazlıyan Kooperatifi bölgede sayılı kooperatifler arasında. 
Kredilerimiz devam ediyor, 650 bin TL. limitimiz var. Müracaatlarımız çok. Türkiye genelinde plasmanda gerileme olduğundan dolayı dönüşümleri kullandırıyoruz. Onu da sıralamaya koyduk, vatandaşımıza, esnafımıza hizmet ediyoruz. Bankalar kredilerde kısıtlamaya gidince esnaflar kredi kefalet kooperatifine yöneldi. Boğazlıyan esnafına 400 milyon TL.’ye yakın kredi kullandırdık. 
KOOPERATİF BÖLGENİN YÜKSELEN DEĞERİ
Boğazlıyan’da esnaflar Kredi Kefalet Kooperatifi’mizin verdiği kredilerle, esnafların da bu kredileri yerinde kullanmasıyla üst seviyeye çıktılar. Taşıyıcılar kooperatifinin araçlarını yenilemesinde, esnafın yeni iş yerleri açmasında kooperatifimizin payı büyük olmuştur.
Benim en mutlu olduğum an esnafın almış olduğu krediyi doğru şekilde kullanıp güçlendiklerini gördüğüm andır. 
Görev sürecimde hiç kimseyi ayrıştırmadım, ötekileştirmedim. Her esnafımıza eşit ve adaletli bir şekilde davrandık ve kredilerini kullandırdık. Eğer aksi olsaydı 15 yıl süreyle başkanlık koltuğunda oturamazdım. 
ERKOÇ: HİÇ BİR ESNAF ARASINDA AYRIM YAPMADIK
Ben kooperatife girdiğim an siyasi kimliğimi bir kenara bırakır, bütün Boğazlıyan esnafına hizmet ederim. Benim yönetim kurulu da, personelimiz de aynı şekilde davranır. 
Kooperatifimizin bir kuruş lüzumsuz harcaması yoktur. Rutin olan elektrik, su, personel maaşı, sgksı gibi giderler dışında herhangi bir harcaması yok. Ayrıca Kooperatifimizin borcu yok. Tüm bu harcamaları ve verileri Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül görüyor. 
Kredi dağıtmak önemli değil. Önemli olan bunun geri dönüşümünü sağlamak. Bizim geri dönüşümümüz yüzde 99,9. Atıl ve geri dönmeyen hiçbir kredimiz yok.
“GENEL BAŞKANIMIZ AKGÜL’E NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”
Genel Başkanımız sayın Abdulkadir Akgül’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimizin ne talebi olmuşsa bugüne kadar hiç geri çevirmedi. Boğazlıyan esnafı adına Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kimseyi ayrıştırmadı, başarılı kooperatifleri hep destekledi. Başarısız olan kooperatifleri yönlendirerek onların da başarılı olmaları için çalıştı.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ