COŞKUYLA KUTLADIK

Okuduğunuz haber
SERTTAŞ: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

ÇİFTÇİ DOSTU POLATOĞLU

Anasayfa   /    Güncel    /    SERTTAŞ: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

SERTTAŞ: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

Boğazlıyan Kaymakamı Ali SERTTAŞ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

GÜNCEL      24 Nisan 2024 - 23:06     0

SERTTAŞ: 23 NİSAN KUTLU OLSUN

SERTTAŞ mesajında; “23 Nisan 1920, Türk Milletinin egemenliğinin TBMM’nin açılarak ilan edildiği gündür. Atatürk, 23 Nisan 1924’te bu günün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve 23 Nisan 1929 yılında da bu bayramı geleceğimizin teminatı bugünün küçükleri yarının büyük ve güçlü Türkiye’sinin aydın, çalışkan, parlak pırıl pırıl büyükleri olacak çocuklara, çocuklarımıza armağan etmiştir” dedi.
23 Nisan’ın millet iradesinin temsil edildiği gün olmakla beraber, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu belirten Boğazlıyan Kaymakamı Ali SERTTAŞ, “23 Nisan, bir millet için en yüce değer olan milli egemenlik ilkesinin Türk Milletinin hayatına giriş tarihidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın düşman işgalinden kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır. Büyük mücadeleler sonucu nihai hedefine ulaşmış bu değerlere sahip çıkmak bu vatan toprağında yaşayan herkesin asli görevidir.
Devlet ve Millet olarak, çocuklarımızın eğitim ve yaşam koşullarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırarak buna yönelik ortamlar hazırlayıp çocuk ve gençlerimizi, hukuka saygılı, kurallara uyan, yeniliklere açık, milli ve manevi değerlerine bağlı insanlar olarak yetiştirmeliyiz.
Bu düşüncelerle tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi. 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ