Cezaevi Müdürlüğü

Okuduğunuz haber
BİLSEM HAYIRLI OLSUN

YENİ BAŞKAN KILIÇASLAN

Anasayfa   /    Eğitim    /    BİLSEM HAYIRLI OLSUN

BİLSEM HAYIRLI OLSUN

Şimşek, Boğazlıyan Bilim Sanat Merkezi’nin Bakanlık tarafından onaylandığını müjdeledi

EĞİTİM      19 Haziran 2019 - 23:52     0

BİLSEM HAYIRLI OLSUN

Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Bilim ve Sanat Merkezi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığını müjdeledi. TOKİ bölgesinde bulunan okulun 3 ve 4’üncü katında açılışı gerçekleştirilecek olan BİLSEM’de, özel yetenekli öğrencilerin laboratuar ortamında eğitim göreceğini duyuran Şimşek, “2019-2020 eğitim-öğretim döneminde faaliyete başlayacak olan okuldan, Boğazlıyan’ın yanı sıra Yenifakılı, Sarıkaya, Çandır ve Çayıralanlı öğrencilerin de yararlanacak” dedi.

Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlaması sonrasında, ilçenin eğitim seviyesini en üst sevilere çıkmasına liderlik eden Mustafa Şimşek, İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile yürüttükleri girişimleri sonrasında ilçeye eğitim alanında yüzyıllık yatırım sayılabilecek Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in gelmesini sağladı.
Türkiye’den yüzlerce il ve ilçenin bünyelerine kazandırmak için mücadele verdiği BİLSEM için günlerce yazışmalar yapan, Kaymakam Sinanoğlu ile birlikte sayısız Yozgat’a giderek İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’dan destek alan Mustafa Şimşek, dün müjdeli haberi duyurdu.
Türkiye’de sayılı, Yozgat’a ise sadece 1 tane olan Bilim Sanat Merkezi’nin Boğazlıyan’a kazandırılması, ilçe halkı tarafından büyük sevinçle karşılandı.
EĞİTİM KADROSU DA ÖZEL
TOKİ’de bulunan okulun 3 ve 4’üncü katlarını BİLSEM standartlarına göre tamir ettirerek hazır hale getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, tüm hazırlıklar sonrasında ilgili talebi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sundu. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazıyı Milli Eğitim Bakanlığı’na sunması sonrasında yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonrasında Boğazlıyan’a BİLSEM’in açılmasına karar verildi.
Önceki gün Bakanlık onayı ile gönderilen müjdeli yazıda; Yozgat ili Boğazlıyan ilçesinde, Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak, “Boğazlıyan Bilim ve Sanat Merkezi” adı ile okul açılmasına dair ilgi Makam Onayı sureti ekte gönderilmiştir.
Açılan okulun Bakanlığımız mevzuatına uygun olarak yönetici, özel eğitim öğretmeni, öğretmen, memur ve hizmetli atamalarının sağlanarak faaliyete geçirilmesi, okulun faaliyete geçtikten sonra Vergi Kimlik Numarasının alınması ayrıca okul mührüyle ilgili işlemlerin yapılması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim” denildi.
İLÇEDE BAYRAM HAVASI YAŞANDI
Bilim Sanat Merkezi’nin açılma kararı sonrasında Boğazlıyan’da adeta bayram havası yaşandı. Öğrenciler için büyük bir fırsat ve şans olarak nitelendirilen BİLSEM’in ilçeye sağlayacağı ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarının Boğazlıyan’a kısa sürede büyük mesafeler aldıracak.
Boğazlıyan’ın yanı sıra; Yenifakılı, Çandır, Çayıralan ve Sarıkaya’da eğitim öğretimlerini sürdüren öğrencilerin tek adresi de Boğazlıyan BİLSEM olacak. Günlük olarak ilçeye geliş gidiş yapacak yaklaşık 250 öğrenci, eğitimlerini okulda kurulacak olan 16 ayrı laboratuarda özel yetenekli öğretmenler tarafından verilecek.
ŞİMŞEK İDARE KADROSUNU ATAYACAK
2019-2020 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek olan okulun idari kadrosunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek ve İlçe Kaymakamın Olur’ları ile atanacak. 
20’ye yakın öğretmen, hizmetli, müdür ve müdür yardımcıları ile birlikte 50 kişiye yakın yeni istihdam oluşturacak BİLSEM, Boğazlıyan’daki eğitim ve öğretimin de seyrini değiştirecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı sonrasında Boğazlıyan’a açılması kesinleşen BİLSEM’in ilçeye kazandırılmasında büyük emekleri ve destekleri olan İlçe Kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’ya teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, öğrencilerimiz laboratuarlarda büyüyecek. Bu ilçe ve çevremiz için büyük bir avantajdır. Şimdiden Boğazlıyan’ımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ