Şeker emin adımlarla

Okuduğunuz haber
ŞEKER VELÎ NİMETİMİZ

Milletvekili Keven, muhtarlarla buluştu

Anasayfa   /    Güncel    /    ŞEKER VELÎ NİMETİMİZ

ŞEKER VELÎ NİMETİMİZ

Pancar üreticileri; Başkan Hüseyin Akay Liderliği’nde; yüksek pancar bedeli, düşük fiyatta gübre, tohum ve ilaç ile de kazanmaya devam ettiklerini söyledi.

GÜNCEL      23 Mart 2021 - 00:48     0

ŞEKER VELÎ NİMETİMİZ

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay liderliğinde Kayseri Şeker Fabrikası’nın tüm imkanlarından istifade ettiklerini söyleyen pancar üreticileri, pancar bedeli başta olmak üzere, tohum, gübre, ve ilaç alırken de kazandıklarını belirterek, “Başkanımız’dan Allah razı olsun. 10 yıl önce tarlamızın işçisiydik, şimdilerde patronu olduk. Başkanımız sayın Akay varken hiçbir sorunumuz yok. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Birçok sektörde yaşanılan sıkıntıları en asgari düzeyde hisseden pancar üreticileri, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a dualarını eksik etmiyor.
AKAY VARSA 
SORUN YOK

Göreve seçildiği günden itibaren tüm mesaisini pancar üreticilerinin daha fazla kazanması, fabrika imkanlarından daha çok istifade etmesi için harcadığını dile getiren pancar üreticileri, “Allah Başkanımız sayın Hüseyin Akay’dan razı olsun. O’nun Başkanlığı sürecinde hem fabrikalarımız hem de bizler güçlendik. Türkiye’de rekor üstüne rekorlar kırmaya başladık” şeklinde konuştu.
2021 yılı içerisinde Kayseri Şeker'den aldıkları gübreden 2022 yılında tahsil edilmek üzerde ton başına 500 TL’nin ceplerinde kaldığını, Boğazlıyan ve çevresinde bu kazancın 2 milyon 200 bin TL. olduğunu belirten pancar üreticileri, “Sayın Başkanımız daha ne yapsın. Bir çok sektör girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet ederken, bizler; gübre başta olmak üzere tohum ve ilacı düşük maliyetten alarak kazanıyoruz. Başkanımız varken hiçbir sorunumuz yok. Bizlerin de O’na desteği tamdır” dedi.
Bir çok şeker fabrikası henüz pancar bedelini dahi vermezken, Kayseri Şeker’in erken ödeme geleneğini bozmadığını, her şeye rağmen artı 5 TL. ek destek aldıklarını anımsatan pancar üreticileri duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

KADİR DEMİROĞLU 
(Boğazlıyan çiftçisi)

“Kayseri Şeker Fabrikamız bize her yönüyle yardımcı oluyor. Gübre fiyatlarının dışarıda yüksek olmasına karşın fabrikamız bize ucuza temin etti. Bunun yanında ilacı, tohum da avantajlı ve ucuz şekilde veriyor.
Her türlü imkanlarından bizleri istifade ettiriyor. Bizleri hiçbir zaman bunaltmadığı gibi, avanslarımızı, pancar bedellerimizin herkesten önce ve fazlasıyla alıyoruz. Hüseyin Akay Başkanımız varken hiçbir sorunumuz yok. Gayet rahat, mutlu ve huzurluyuz.”

ERKAN DEMİROĞLU 
(Boğazlıyan Merkez çiftçisi)

Fabrikamızın yapmış olduğu yatırımlar olsun bizlere olan katkıları olsun Başkanımızdan ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Allah razı olsun. Bizi her zaman desteklemeye devam ediyor.
Özellikle pandemi döneminde bir çok üretici sıkıntı çekerken, Hüseyin Akay Liderliğindeki Kayseri Şeker, tüm çiftçisine avansıyla, tohum, gübre ve ilaç destekleriyle, pancar bedeli ödemesi ve +5 TL uygulamasıyla ayrıcalık yaşatıyor. 
Fabrikalarda hala pancar parasını alamayan çiftçiler var. Bizlere her zaman destek oluyorlar. Bizler de onlara destek olmaya devam ediyoruz.
Gübrede piyasa belli. Yönetim’in zamanında müdahale etmesi. Bağlantılarını zamanında yapmasıyla birlikte fabrikanın ürettiği fiyattan daha aşağıya alma imkanı sundu. Biz gürelerimizi hem ucuza alıyor, hem de ücretini 2022 yılında ödeyeceğiz. Bu uygulama tüm çiftçiler için büyük nimettir.”

KADİR AKDEMİR 
(Güveçli Köyü Muhtarı)
Öncelikle Başkanımız sayın Hüseyin Akay’a teşekkür ederiz. Bizlere bu imkanları sunduğu için. Özellikle gübre konusunda bizleri rahatlattığı için. Pandemi döneminde paramızı zamanında ödediği için teşekkür ederim.

MUSTAFA ŞAHİNGÖZ 
(Bahariye Köyü Muhtarı)

Başkanımız her zaman çiftçinin yanında. Gübre konusunda piyasaya göre çok ucuz. Başkanım bizleri yalnız bırakmasın, bilsin ki çiftçi her zaman Başkanımın yanında. Allah kendilerinden razı olsun.

FERHAT ŞAHİNGÖZ 
(Oğulcuk Köyü çiftçisi)

Fabrikamızın tüm imkanlarından istifade ediyoruz. Gübre, tohum ve ilacı dışarıdan daha ucuza alıyoruz. Başkanımdan memnunuz. Teşekkür ederiz.

YÜKSEL BAĞIRKAN 
(Yapalak Köyü çiftçisi)

Fabrikamızın bizlere vermiş olduğu tohum, gübreyi piyasadan ucuz verdiği için Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizler de kendilerini desteklemeye devam edeceğiz. 
Haber: Mustafa DOĞAN

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ