Yatırım Coşar’ın işi

Okuduğunuz haber
KAYA: FIRSATI KAÇIRMAYIN

ALTINTAŞ, STK BAŞKANLARI İLE BULUŞTU

Anasayfa   /    Güncel    /    KAYA: FIRSATI KAÇIRMAYIN

KAYA: FIRSATI KAÇIRMAYIN

Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdür vekili Hüseyin Kaya, vergi ve ceza borçlarına yönelik yapılandırma fırsatı 31 Ağustos 2021 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Kaya, tüm esnaf ve sanatkarları 7326 sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanmaya çağırdı.

GÜNCEL      17 Agustos 2021 - 00:20     0

KAYA: FIRSATI KAÇIRMAYIN

Kanun’dan yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 31 Ağustos’a kadar başvuruda bulunması gerektiğini belirten Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdür vekili Hüseyin Kaya, başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi, şahsen veya posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edileceğini belirtti.
Hüseyin Kaya, konu ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yapılandırma Kanunuyla;  Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak, Borçlar taksitler halinde ödenebilecek, Vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilaflar sonlandırılacak, Devam eden vergi incelemeleri ve takdir işlemleri için Kanundan yararlanılabilecek,
Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlıkla veya kendiliğinden beyan yapılabilecek,
Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak, İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilebilecektir.
Ayrıca; 2020 yılı Kasım ayında yayımlanan 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan veya 6183 sayılı Kanun kapsamında taksitlendirilen borçlardan 326 sayılı Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödemeleri devam edenler talep edilmesi halinde Kanun kapsamında yapılandırılabilecektir.
Yapılandırılan borçların tamamının peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarları üzerinden ayrıca indirim yapılacaktır” dedi.
Ayrıca, COVİD-19 pandemisi nedeniyle başvurularınızın (www.gib.gov.tr) adresinde yer alan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden elektronik ortamda ya da posta yoluyla yapılması ve ödemelerde de kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususunu tekrar hatırlatmak isteriz.

 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ