POLAT’A ANLAMLI ZİYARET

Okuduğunuz haber
"BOZOK FİLM FESTİVALİ" DÜZENLENECEK

PROJELER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Anasayfa   /    Güncel    /    "Bozok Film Festivali" düzenlenecek

"Bozok Film Festivali" düzenlenecek

Yozgat'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle "Bozok Film Festivali" düzenlenecek.

GÜNCEL      08 Haziran 2022 - 23:11     0

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Sinema Okur Yazarlar Derneği işbirliğiyle kentin tanıtılması, toplumsal ve kültürel değerlere dikkati çekmek amacıyla "Bozok Film Festivali" düzenlenmesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Yozgat Valiliği konferans salonunda Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Sinema Okur Yazarlar Derneği Başkanı ve Yozgat Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı’nın katılımı ile gerçekleştirilen protokol imza töreni sonrasında Bozok Film Festivalinin startı verildi. 
Festival kapsamında 5 farklı kategoride toplamda 46 bin TL para ödülü sahiplerini bulacak. 
Bozok Film Festivali ile sinema sanatının evrensel dili ile Yozgat’ı bir araya getirmek ve Yozgat’ın doğal güzelliklerinin beyaz perdeye aktarılmasını sağlamak, Yozgat’ın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak ve bu değerleri ulusal boyutta film üreticileri üzerinden tanıtmak hedefleniyor. Festival kapsamında oyuncu, yönetmen, senarist gibi sektörün önemli isimlerini Yozgat’a çekerek ulusal bir festival başlığı altında düzenleyerek projeyi kurumsal bir düzlemde gerçekleştirmek, film yapımına üretim ve eleştirel noktada ilgi duyan gençleri festival aracılığı ile keşfetmek amaçlanıyor.
Yozgat Valisi Ziya Polat, Bozok Film Festivali imza töreninde yaptığı konuşmada Valilik, Belediye ve Üniversite ile birlik içerisinde çalıştıklarının vurgusunu yaptı. Vali Polat, amaçlarının hep aynı olduğunu, bu amaca yürürken de özellikle Yozgat’ın yarınlarına dokunacak projelerde belediye ve rektörlük ile beraber olmayı kendilerine şiar edindiklerini söyledi. Yozgat’a yapılan ve yapılacak olan çalışmalarda rakip olmadıklarını, bu şehre ivme kazandıracak üç tane kurum olduklarını vurgulayan Vali Polat, “Onun için her daim bir olduk ve bir olmaya da devam edeceğiz. Maddiyat çok önemli değil, biz maddi sıkıntıları bir şekilde aşarız. Biz Yozgat algısının, Yozgat’ın güzelliklerinin sadece hemşehrimize değil, Türkiye’ye, dünyaya tanıtılmasını istiyoruz. Film festivallerinin de bunda çok büyük bir önemi olduğunu festival yapan illerden görmüş bulunuyoruz. Şu anda birçok il festival için bakanlıkta sırada bekliyor. Buraya gelecek jürilerimiz olacak, misafirlerimiz olacak, tanıtımlar olacak. Festivalin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Rektör Prof. Ahmet Karadağ Kültür ve Turizm Bakanlığı Bozok Film Festivali’nin süreçlerinin başladığını söyledi. Film Festivali ile esas amacın Yozgat’ın kültürünü ve zenginliklerini tanıtmak olduğunu belirten Rektör Karadağ, iki kategoride düzenlenecek festivalin hayata geçmesinde Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın katkıları çok büyük. Ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun. Üniversitemiz sosyal ve kültürel faaliyetler noktasında şehri ile dün buluşuyordu, bugün de buluşuyor yarında buluşacak. Üniversite bu şehrin geleceği ve her şeyi. Bu vesile ile projenin mimarı Batuhan hocamıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Yozgat Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi ve Sinema Okur Yazarlar Derneği Başkanı Batuhan Kalaycı, Yozgat Valiliği ev sahipliğinde, dernekleri ile birlikte Yozgat Belediyesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi resmi paydaşlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle Yozgat’ta bir festival düzenleyeceklerini söyledi. Bozok Film Festivalinin ulusal bir festival olacağına dikkat çeken Kalaycı, “Bugün itibariyle festival hazırlıklarına başlıyoruz. 21 Ekim tarihinde de festivalin kapanışını gerçekleştireceğiz. Festival kapsamında kısa film ve belgesel kategorimiz olacak. Öncelikle ulusal alanda kısa film ve belgesel başvurularını kabul edeceğiz. İkinci kategorimiz olan Yozgat konulu filmlerde de Yozgat’ta geçen ve Yozgat’ı anlatan filmleri, belgeselleri izleyeceğiz. Festivalimizin amacı Yozgat’ın kültürünü, tarihi değerlerini sinema üzerinden anlatmak ve Yozgat’ı sinema alanlarını, sinema anlamında kullanılabilecek coğrafi güzelliklerini göstererek ülkemiz sinema sanatçılarını, sektör çalışanlarını Yozgat’a çekmektir” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından Bozok Film Festivali protokolü imzalandı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ