PROJELERİMİZ AHİTTİR ESERLERİMİZ ŞAHİTTİR

Okuduğunuz haber
ORTAK PAYDAMIZ ŞEKER!

40 farklı ülkeden geldiler

Anasayfa   /    Güncel    /    ORTAK PAYDAMIZ ŞEKER!

ORTAK PAYDAMIZ ŞEKER!

Şeker Fabrikası’nı seçim malzemesi yapmak, hiçbir adaya fayda sağlamaz…

GÜNCEL      28 Subat 2019 - 19:46     0

ORTAK PAYDAMIZ ŞEKER!

Bir çiftçi kuruluşu olan Şeker Fabrikası’nın Yenipazar eksenli seçim malzemesi yapılması çiftçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Şeker Fabrikası’nın hiçbir siyasi partinin ya da adayın tekelinde olmadığına ve her görüşten çiftçinin kuruluşu olduğuna dikkati çeken çiftçiler; ‘Pancar ve fabrika bizim alın terimiz, ekmeğimiz, çoluk çocuğumuzun geleceği. Hangi parti ya da hangi aday olursa olsun, alınterimizi, ekmeğimizi oy uğruna seçim malzemesi yapmasınlar. Projeleriyle, yapacakları hizmetlerle vatandaştan oy istesinler’ dedi.
31 Mart’ta yapılacak yerel seçim sürecinde önceki gün Yenipazar Beldesi’nde şeker fabrikası üzerinden yaşanan polemiğe çiftçiler tepki gösterdi.
‘FABRİKAYI SEÇİM MALZEMESİ YAPMAYIN!’
Şeker Fabrikası üzerinden vaat vermenin de, fabrikayı sahiplenmenin de ve bu polemiği ulusal basına taşımanın da son derece yanlış bir davranış olduğunu ifade eden çiftçiler; ‘Fabrika hiçbir siyasi partinin ya da adayın tekelinde değildir. Hiçbir parti ya da adayın fabrikayı seçim malzemesi yapmaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur. Bu fabrikanın sahibi ne Ak Parti, ne CHP, ne MHP ne de diğer siyasi partilerdir. Bu fabrikanın sahibi çiftçilerdir’ diye konuştu.
‘ŞEKER BİZİM EKMEĞİMİZ’
Pancar üretimin Boğazlıyan’ın lokomotif gücü ve binlerce insanın ekmeği ve umudu olduğuna işaret eden çiftçiler; ‘Ekmeğin siyaseti olmaz. Pancar ve dolayısıyla fabrika bizim ekmeğimiz. Fabrika sağcısından solcusuna Boğazlıyan’ın ortak paydasıdır. Buradan siyasi partilere ve adaylara sesleniyoruz. Fabrikamızı seçim malzemesi yapmayın. Varsa projeniz, varsa yapacağınız hizmetler bunlarla vatandaşın oyuna talip olun. 
‘HEPİMİZE ZARAR VERİR’
Şeker üzerinden başlatılan polemiğin derhal son bulmasını isteyen çiftçiler; ‘Çiftçinin sahibi olduğu fabrika üzerinden siyaset ve oy avcılığı yapmanın kimseye faydası yok. Böyle bir anlayış, böyle bir tartışma hepimize zarar verir. Buradan tüm partilere ve adaylara sesleniyoruz: Lütfen söylemlerinize, vaatlerinize, seçim propagandalarınıza Fabrikamızı konu etmeyin. Hepimizin ortak paydası Fabrikamıza ve alınteriyle ekmeğini kazanan biz çiftçilere saygı gösterin’ şeklinde konuştular.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ