DOĞANAY GÖREVE BAŞLADI

Okuduğunuz haber
DEMİRER BİZLERE IŞIK OLDU

Orman Bölge Müdürlüğü

Anasayfa   /    Güncel    /    DEMİRER BİZLERE IŞIK OLDU

DEMİRER BİZLERE IŞIK OLDU

Koronavirüs salgını tüm Dünyada olduğu gibi, ülkemizin de gündeminden düşmüyor. Türkiye’de ki bütün medya ve yayıncı kuruluşlar, vatandaşları aydınlatmak amacıyla Koronavirüsle ilgili yayınlarını gece ve gündüz haber ve program kuşaklarından aralıksız sürdürüyorlar. 

GÜNCEL      05 Mayis 2020 - 00:23     0

DEMİRER BİZLERE IŞIK OLDU

DEMİRER KANALLARIN VAZGEÇİLMEZİ
Koronavirüsle mücadele sürecinde ulusal televizyonların bilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirdikleri programlar yoğun ilgi görüyor. Yozgat’ın değerli bilim adamlarından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji bilim dalı öğretim üyesi, Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji uzmanı hemşerimiz Prof. Dr. Taner Demirer ise ulusal televizyonların izleyici kitlelerine hazırlayıp sunduğu Koronavirüs programlarının seçkin ve en popüler konuk bilim adamları arasında yer alıyor. 
A.Ü. Tıp Fakültesindeki görevinin yanı sıra Avrupa ve Türkiye Bilimler akademisi asli üyesi ve TÜBA kanser çalışma grubu başkanı olan Prof. Dr. Demirer’in katıldığı Televizyon programlarında Koronavirüsle ilgili dile getirdiği düşünce, öneri ve tavsiyeleri milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izleniyor.
MİLYONLARCA İZLEYİCİYLE BULUŞTU
Hemşerimiz Prof. Dr. Taner Demirer bugüne kadar Türkiye’nin en çok izlenen Haber Türk, CNN Türk, TRT World, Haber Global, TGRT, A Haber ve diğer bazı ulusal Televizyonlarının düzenlendiği açık oturumlarına canlı yayın konuğu olarak katılarak koronavirüsle ilgili görüşlerini izleyicilerle paylaşmaya devam ediyor. Önceki gün ise CNN Türk televizyonunda Ercan Gürses’in sunduğu ‘Türkiye’nin gündemi’ programına davet edilen hemşerimiz Prof. Dr. Taner Demirer diğer katılımcı bilim adamlarıyla birlikte Koronavirüs salgınında gözlenen son gelişmeleri değerlendirdi.
DEMİRER’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Hemşerimiz Prof. Dr. Taner Demir CNN TÜRK’ün önceki günki programında Koronavirüs’le ilgili hem önemli hem de dikkat çeken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Demirer açıklamalarında özetle şunları söyledi:
“Hem Sağlık Bakanlığımız, hem de Singapur Üniversitesi verileri göz önüne alındığında Kovid19 vakalarının % 98’nin tedavi edilip yok edileceği dönem Mayıs sonuna yani bayram dönemine denk geliyor.
Türkiye’de Koronanın son durumu bence şöyle gözüküyor. İyileşenlerin sayısı testi pozitif çıkanların sayısını geçti, yani çan eğrisinin sağ tarafındayız. Tedbirlere uyarsak eğer buradan hızla aşağı inip Mayıs sonu gibi dibi göreceğiz. Yani vakalarımızın %98’ i iyileşmiş olacak.
Bu dönem tam bayram dönemine denk geliyor. Rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. Yani bayramda sanal bayramlaşacağız, sosyal mesafeyi korumaya devam edeceğiz. El sıkmak, öpüşmek tokalaşmak yok.
Vakaların çok az ya da hiç görülmeyeceği yani çan eğrisinin dibinde olduğumuz bu döneme ben ‘hain sükunet ‘dönemi diyorum. O nedenle bayramda tedbirleri bırakmayalım ve Japonya Hokaido’nun yaşadığını biz de yaşamayalım.
Görülen o ki sonbaharda etkili bir aşıya kavuşacağız ve tüm dünyada aşılama başlayacak. Bu hastalıkta nihai çözüm etkili bir aşı ile tüm insanlığın aşılanması gerekir.
Bu tür pandemilerin olmaması için uzak doğu halkının vahşi hayvanlardan ve özellikle yarasaların yaşam çevresinden uzak durması ve bunları yememeleri gerekiyor. Bu insanların sapık beslenme alışkanlıklarından vazgeçmeleri gerekiyor.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ