Karadavut yollara düştü

Okuduğunuz haber
YÜREKLER AFRİN İÇİN ÇARPTI

TSO'ya 5 yıldızlı ünvan

Anasayfa   /    Güncel    /    Yürekler Afrin için çarptı

SON DAKİKA ! Yürekler Afrin için çarptı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütünden temizlenen Afrin'de yaşayan halkın normal yaşama dönmesi için destek günden güne çığ gibi büyüyor. Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Erkoç'un organizesinde başlatılan ve Sivil Toplum Kuruluşları, İşadamları, hayırseverler ile Derneklerin katkı sağladığı, "Afrin Kahramanlarına Yardım" kampanyası kapsamında 1 tır dolusu gıda, içecek ve malzemeler dün dualarla yola çıktı.

GÜNCEL      27 Mart 2018 - 17:06     0

Yürekler Afrin için çarptı

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Erkoç'un organizesinde,  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin bölgesine düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amaçlı başlatılan Kampanya çerçevesinde toplanan 1 tır dolusu yardım dualarla yola çıktı.
TIR TÖRENLE UĞURLANDI
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine; Kaymakam Davut Sinanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Cumhuriyet Savcısı Murat Alkan ve Alper Karal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz, Ak Parti Yozgat İl Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Ustaoğlu, Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim  Kurulu Başkanı Nuri Erkoç, Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Hatip, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Zekerya Tuncer, Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Çağrı Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Müftü Mehmet Güler,  Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Yüksel, AK Parti Boğazlıyan İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Afşar ve çok sayıda hayırsever ile vatandaşlar katıldı.
EN FAZLA KATKIYI MEM VE MÜFTÜLÜK YAPTI
Kampanyaya en fazla destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek ve İl Müftüsü Mehmet Güler'in temsili çekleri Kaymakam Davut Sinanoğlu'ya takdim etmelerinin ardından bir konuşma yapan Sinanoğlu, "Bugün Boğazlıyan'dan meslek örgütlerimizin, STK'larımızın Afrin operasyonuna destek amaçlı düzenledikleri kampanya neticesinde toplanan malzemelerin bölgeye gönderilmesi vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız.
Boğazlıyan'da benzer örnekleri biz Afrin operasyonu başladığı günden bu yana çok gördük. Emekli maaşını getirip bağışlayanı gördük. Esnaflarımızdan bir günlük kazançlarını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağışlayanı gördük. Kumbarasını boşaltan öğrencileri gördük. Ben, şehit yakınlarının desteklerini de gördüm.
Yaşlı amcalarımızın, teyzelerimizin üç ayda bir altıkları 250 TL. maaşlarını bağışladıklarını gördüm. Bunlar güzel örnekler" dedi.
BOĞAZLIYAN MİLLİ RUHA HER ZAMAN SAHİP
Boğazlıyan'ın her zaman bu ruha sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Sinanoğlu, "Bizi yaşatan da aslında bu milli ruhtur. Bugün de burada çok daha güzel bir örneğini sergiliyoruz. Ben bu vesileyle bu organizasyonu düzenleyen STK'larımıza, meslek örgütlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kaymakam Davut Sinanoğlu, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
"Boğazlıyan şunu ifade ediyor, buradan göndereceğimiz yardım konvoyuyla şu mesajı vermek istiyoruz. Devletimiz şüphesiz askerlerimizin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Devletimizin bu tür yardımlara ihtiyacı yok. Ancak biz cephenin gerisinin de devletin ve ordunun yanında olduğunu göstermek amaçlı sembolik desteklerimizi gönderiyoruz. Bu bir nevi maddi manevi destektir. Bir dayanışma göstergesidir. Yoksa az önce ifade ettiğim gibi çok şükür devletimiz güçlüdür ve zaten operasyonlarda da zaferler bunun göstergesi oldu.
Bugün de yine terörle mücadele kapsamında o bölgede operasyonlar başladı. Maalesef şehitlerimiz de var. Ben tekrar bu vesileyle de Afrin operasyonunda şehadete erişen şehitlerimize de Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. 
SİNANOĞLU: ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM
Boğazlıyanlı hemşerilerimize, tüm esnaflarımıza, Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç'a, Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan'a, Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı'ya, Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu'na, Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş'a, Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Zekerya Tuncer'e, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Hatip'e, Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz'e, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal'a, Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser'e, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek'e, İl Müftüsü Mehmet Güler'e ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Destek veren kamu kurum ve kuruluşların hepsine ben Boğazlıyan'lı hemşerilerimiz adına ve aynı zamanda Devletimiz, Hükümet'imiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.
Bugün burada yürekler toplu çarpıyor. Zaten cephenin gerisi en az cephe kadar dik durmalıdır, destek vermelidir. Milletimiz zaten bu tür konularda hassastır ama Boğazlıyan da, bu bölgede hassasiyet noktasında örnek, önemli bir ilçemiz. Ben bu manada daha önce de ifade ettiğim gibi kadirşinas, devletin ve milletin yanında, askerinin yanında yer alan Boğazlıyanlı hemşehrilerimin emrinde olmaktan mutluluk ve onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 
Tekrardan tüm meslek örgütlerine teşekkür ediyorum."
DİLSİZ: BOĞAZLIYAN HİÇ BİR ZAMAN YANILTMADI
Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun konuşması sonrası söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, şöyle konuştu:
"Öncelikle gerçekten bu örnek bir davranış, örnek bir organizasyon. Bu organizasyonun başında bulunan Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Erkoç Bey'e çok çok teşekkür ediyorum. Ve katkı sağlayan tüm kurumlarımıza, STK Başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Devletin hiç bir zaman normal şartlarda vatandaşından gelen yardıma kolay kolay ihtiyacı olmaz. Ancak zor dönemlerden, zor sınavlardan geçiyoruz. Bu bizim gönderdiğimiz yardım bu topraklarda gidip savaşamadığımız zamanlarda yapacağımız en büyük katkıdır. Eğer biz oraya gidip destek veremiyorsak desteğimizi bu şekilde iletiyoruz. Bu yüzden Boğazlıyan'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Boğazlıyan beni hiç bir zaman yanıltmadı, bundan sonra da yanıltacağını düşünmüyorum. Vatanına, milletine, askerine, devletine sahip çıktığı için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada çalışmaktan, burada olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."
İlçe Müftüsü Mehmet Güler'in yaptığı dua sonrasında, Kayseri Şeker'e ait Panpet tırı, kornoya basarak yola çıktı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ