YARIM ASIRLIK TARİHİ LEZZET ASİ KÜNEFELERİ

Okuduğunuz haber
İPLİK BULAMAYINCA KADAYIFI DOKUDU

BOĞAZLIYAN’IN GURURU OLDU

Anasayfa   /    Güncel    /    İPLİK BULAMAYINCA KADAYIFI DOKUDU

İPLİK BULAMAYINCA KADAYIFI DOKUDU

Yarım asırdır insanlara sunduğu lezzetlerle dünyada marka haline gelen Asi Künefeleri, Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu fabrikanın üretime geçmesiyle birlikte “Antakya’nın Seçkin İkramı”nı Boğazlıyan’dan Dünya’nın seçkin marketleri, otelleri ve restoranlarına göndermeye başladı. Asi Künefeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Görgen’e, Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını takdim eden Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Boğazlıyan’da ilkleri yaşayan ve yaşatan Mustafa Bey’le gurur duyuyor, şükranlarımı sunuyor, ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNCEL      01 Haziran 2023 - 00:58     0

İPLİK BULAMAYINCA KADAYIFI DOKUDU

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın, “En büyük hayalim” dediği ve göreve geldiği ilk günden itibaren Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için çalışarak hayalleri gerçekle buluşturmanın mutluluğu, önceki gün haklı gurura dönüştü.
Türkiye’de en kısa sürede kurulma rekoruna sahip olan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk yatırımcı firması olan Asi Künefeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Görgen’i makamında ağırlayan Başkan Coşar, hem ilkleri yaşadı, hem de yaşattı.
2019 yılında tanıştığı ve Boğazlıyan’a yatırım yapması noktasında ikna ettiği Mustafa Görgen’e OSB’de ilk tahsisi Asi Künefeleri’ne yapan Başkan Coşar, ilk işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını da Asi Künefeleri’ne verdi.
Boğazlıyan’da üretilen “Antakya’nın Seçkin İkramı” olan künefe, kadayıf, sufle, katmer çeşitlerini Türkiye başta olmak üzere dünya ülkelerine pazarlayan Asi Künefeleri sahibi Tekstil Mühendisi Mustafa Görgen, iplik bulamayınca kadayıfı dokuduklarını söyledi.
Baba mesleği olan kadayıfçılığı geliştirmeye ve üretmeye devam ettiklerini, Türkiye’de dondurulmuş porsiyon olarak ilk kendilerinin geliştirdiklerini belirten Görgen, üretimlerini Türkiye’de 10 bini aşkın noktaya ve 30 ülkeye ihraç ettiklerini dile getirdi.
Boğazlıyan’a yatırım yapmaları noktasında Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın büyük desteği, motivesi ve enerjisinin olduğunun altını çizen Mustafa Görgen, “Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk yer tahsisi yapılan, ilk temeli atılan ve ilk üretime geçen firma biz olduk. Şu anda 120 personelle üretim yapıyoruz. Asi Künefeleri sadece bir fabrika olmaktan öte; Boğazlıyan’a ekonomik, kültürel, iletişim noktasında da büyük katkılar sağlayacaktır. Şu anda yüzde 60-70’ler seviyesinde olan üretimimiz inşallah yıl sonuna yüzde 100 kapasiteye ulaşacaktır” dedi.
COŞAR: ASİ KÜNEFELERİ İLK GÖZ AĞRIMIZ
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar da yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Mustafa Bey bizim ilk yatırımcımız, ilk göz ağrımız. Şu anda da işyeri açma ve çalıştırma ruhsatını vereceğiz. İlk vereceğimiz firma da Asi Künefe. Mustafa Bey’le 2019 yılında tanıştık. Dostluk kurduk ve ilçemize yatırım yapması noktasında davet ettik. Kendisi ve ekibini ilçemizde ağırladık. OSB alanını gezdirdik. Yatırım yapması noktasında her türlü yardımı yapacağımızı söyledik. Sağolsun kendisi de ilçemizi çok beğendi ve yatırım yapma kararı aldı. 
OSB’deki ilk yatırımcımız oldu. İlk bitiren ve üretime geçen de kendisi oldu. Tesis şu anda yüzde 60-70’ler seviyesinde çalışmakta. İnşallah birkaç ay içerisinde tam kapasiteye ulaşacak. 
Asi Künefe fabrikası entegre bir tesis. Türkiye’de üretim yapan en modern ve en hijyenik fabrikalardan bir tanesi. Firmanın teknoljiye, hijyene verdiği önemden dolayı Mustafa Bey’e ilçem adına teşekkür ediyorum. Boğazlıyan’da istihdama katkı sağlayan ilk firma da Asi Künefe oldu. İlçemize yaklaşık bir milyon TL.lik bir maaş girdisi sağlıyor.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ