Şefkatli belediye

Okuduğunuz haber
TEVAZU, SAMİMİYET, GAYRET

Kamu Başdenetçisi Yozgat’ta

Anasayfa   /    Güncel    /    Tevazu, samimiyet, gayret

Tevazu, samimiyet, gayret

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ne hızla yaklaştığımız şu günde, siyasi partiler de hazırlıklarını sürdürüyor.

GÜNCEL      08 Ekim 2018 - 22:56     0

Tevazu, samimiyet, gayret

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ne hızla yaklaştığımız şu günde, siyasi partiler de hazırlıklarını sürdürüyor. Gönlünden adaylık geçiren isimler, dünkünden biraz daha sosyalleşmeye çalışırken, kimisi de “Kurt kışı geçirir amma yediği ayazı unutmaz” kabilinden hareket ediyor.
Halkın, seçmenin gönlünden geçirdiği temennileri, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan da söylüyor zaten… Sayın Erdoğan’ın istediği kriter, hepimiz için geçerli aslında. “Adaylar, ehliyet ve liyakat sahibi olacak. Halka tepeden bakmayacak. Gurur ve kibir abidesi olmayacak…” 
Tüm bunlar insan olmanın gereği değil mi zaten?
Allah-u Teala, Kur’an-ı Kerim’de buyurmuyor mu:
“Nisa / 36. “Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez.”
 İsra / 37. “Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin.”
 Lokman / 18. “Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.”
*     *     *     *     *
“Büyüdükçe küçülmeli insanlar” şiirinin yazarı Hüseyin Parlakdemir ne güzel söylemiş dörtlüğünde: “Büyüyen insandan hayır gelmiyor / Büyüdükçe küçülmeli insanlar / Bazı insan lafın sözün bilmiyor / Büyüdükçe küçülmeli insanlar.”
Başkanlık, “Şehrül-Emin”lik makamıdır. “Şehrin emin kişisi, emin insan, seçilmiş belediye başkanı. Şehrin imarından, turizminden, çöpünden, suyundan, çevresinden ve o yerleşim yerinde yaşayanların refahından, mutluluğundan, üzüntüsünden sorumlu kişi.”
Belediye Başkan Aday Adayları bu kriterlere uygun olmalıdır. Başkan olacak kişi, dert olmaya değil, dert almaya gelmelidir. Sorun olmaya değil, sorunları çözmeye talip olmalıdır. 
Sorumlulukları bilmeli, halkın yükünü almalıdır Başkanlar. Sadece Başkanlar mı, elbette ki hayır! Belediye Encümenleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve azalara varıncaya kadar bu kriterleri taşımalıdır.
Nasılsa, bizlere hizmet etmek, bizleri mutlu etmek için böylesi göreve talip değiller mi? 
Olması gereken bu aslında.
 *     *     *     *     *
CHP’DE SÜREÇ BAŞLADI
31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ne iddialı bir şekilde hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün hareketli saatler yaşandı.
Aday adayları müracaatının başlamasıyla birlikte ilk günde 4 Belediye Başkan Adaylığı, 3 İl Genel Meclis Üyeliği ve 4 tane de Belediye Meclis Üyeliği için dosya alındı. 19 Ekim’e kadar son bulacak sürede müracaat sayısının da aynı oranda artması bekleniyor. 
Görünen o ki, ilk defa 2014 yılında İl Genel Meclis Üyesi çıkamayan Cumhuriyet Halk Partisi, yeni dönemde bunun telafi yoluna gidecek ve Merkez başta olmak üzere köylerde de ciddi bir hazırlık içerisine girecek.
******
MHP SESSİZ VE DERİNDEN
Boğazlıyan’da ciddi bir oy potansiyeline sahip Milliyetçi Hareket Partisi’nde her ne kadar süreç başlamasa da, İlçe Başkanı İbrahim Tamer’in “Belediye Başkan Aday Adayıyım” söylemi dışında “Ben de varım” diyen çıkmadı henüz.
Müracaatların başlamasıyla birlikte sayının 1-2’yle sınırlı kalacağı konuşulurken, en fazla müracaatın İl Genel Meclis Üyeliği’ne yapılması bekleniyor.
Aday adayı sayısının önceki yıllara nazaran fazla olması ise renkli ve iddialı bir seçim döneminin yaşanacağı aşikar gözüküyor.
Sonuç her ne olursa olsun, kazanan Boğazlıyan ilçemiz olsun dilekleriyle kalın sağlıcakla…

KİM KİMDİR?
•    Yakın bir zamanda Fas yolculuğuna çıkacak olan Akil?
•    Hafta içi Beldesinden Boğazlıyan’a gelirken aracına yolcu almamak için dışarıdan dolaşan Aday Adayı?
•    Ankara’da yaptığı ziyaretlerde bir daha aday olmayacağını söyleyen Seçilmiş?
•    Doğum gününü pasta yerine kavun keserek kutlayan Üstad?
•    Yeni şebekenin döşenmesiyle birlikte 3 aydır suyunun bağlanmasını bekleyen susuz Muhtar?

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ