Şeker’de verimli toplantı

Okuduğunuz haber
İLAHİ SEÇİM, SEN NELERE KADİRSİN!

İnce eleyip sık dokuyacak

Anasayfa   /    Güncel    /    İlahi seçim, sen nelere kadirsin!

İlahi seçim, sen nelere kadirsin!

Son 4,5 yılını; geri durarak, kabuğa çekilerek, “La havle” diye iç geçirerek geride bırakan Boğazlıyan siyasetçilerinin ve kamuoyunun son günlerdeki kıpranışı kuşkusuz, “İlahi seçim, sen nelere kadirsin!” cümlesini mırıldanmamıza vesile oluyor.

GÜNCEL      10 Eylül 2018 - 23:16     0

İlahi seçim, sen nelere kadirsin!

Son 4,5 yılını; geri durarak, kabuğa çekilerek, “La havle” diye iç geçirerek geride bırakan Boğazlıyan siyasetçilerinin ve kamuoyunun son günlerdeki kıpranışı kuşkusuz, “İlahi seçim, sen nelere kadirsin!” cümlesini mırıldanmamıza vesile oluyor. 
Aday adaylarındaki sayının artması, şimdiden geçmiş seçimlerdeki aday sayılarını yüzde 70 devalüasyona uğratacağa benziyor.
Son 4,5 yılda ilçede neler yaşanmış, neler yapılmış ya da yapılmamış bir gün dahi gündem edilmezken, onca fırsatların kaçırılmasına göz yumulup ses çıkartılmazken, günümüzdeki hareketliliği hayra yormaktan başka çarem yok elbette.
Boğazlıyan’ın belki de yüz yıllık geleceğini ilgilendiren Büyük Ova Projesi kapsamına alınması, ne yazık ki hiç gündem dahi yapılmadı. Bugün Koç’lar, Sabancılar ve daha niceleri gelip Boğazlıyan’a yatırım yapacağım derse, inanın Büyük Ova Kapsamı dışına çıkmaları lazım. Çünkü ilçenin büyük bir bölümü Tarımsal Sit Alanı içerisinde.
Bin bir zahmetle ilçeye kazandırılan ve “ilçe halkı bir imza için Yozgat’a gitmesin” düşüncesiyle açılan Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü’nün kapanacağı yönündeki söylentiye kaçımız dikkat kesildik ki! Eğer bugün SGK hala ilçemizde faaliyetini sürdürüyorsa eğer, başta İlçe Müdürü sayın Sezai Turhal ve birkaç çalışanın özverili ve fedakarca çalışmaları, Boğazlıyan sevdaları yüzündendir.
İlçe Emniyet Binası nihayet gündemden düştü. Son birkaç yıldır projesi hazır, parası hazır vaziyette beklerken, yer beğenmemezlik yüzünden hala yapılmadı. Yenifakılı ilçesinde dahi 5 yıldızlı düzeyde İlçe Amirlik binası ve lojmanı yapılırken, Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının içler acısı durumu kaç kişinin yüreğini burkuyor dersiniz.
Bundan 4.5 yıl öncesinde iyi ya da kötü ilçe halkının gidip eğlendiği, temizlendiği, zaman geçirdiği Cavlak Havuzu’na ne oldu dersiniz. Sahi niçin açılmıyor merak edeniniz var mı?
Bozok Üniversitesi’nin ilkini Boğazlıyan’a kurduğu Meslek Yüksekokulu’na ne kadar duyarlıyız. Birkaç yıl hayırseverlerin desteğiyle evlerde kalan öğrenciler, kamuoyunun yoğun baskılarıyla açılan Yurt Kur’da kalmanın sevincini yaşarken, son Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldığını kaçımız biliyoruz.
Bugün Boğazlıyan’a gelecek öğrenciler, nerede kalacak hiç düşünenimiz var mı? Ya da bu görev sadece Meslek Yüksek Okulu Müdürü’ne mi ait? Peki, kapasite düşüklüğü sebebiyle kapatılan yurdun, başka bir birim üzerine devredilerek açılması ve öğrencilere hizmet verdirilmesi planımız var mı? İnanın şimdiden öğrenciler adına endişeleniyorum.
Akdağmadeni yollarını gündeme taşıdık şeklinde sosyal medya üzerinden yayın yapan seçilmişimiz, acaba Boğazlıyan’ın yolları ne halde hiç duyanınız var mı?
Onun için diyorum ki, İlahi Seçim sen nelere kadirsin. İyi ki yaklaştın. Onlarca aday adayının bu saatten sonraki gündemi inşallah Boğazlıyan olacak. Bildiklerimiz, bilmediklerimiz, duyduklarımız, duymadıklarımız gün yüzüne çıkacak.
En azından ilçenin derdine derman olacak çözümler sunulacak. 
Tüm aday adaylarımıza şimdiden başarılar diliyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum.

KİM KİMDİR? 
•    Haftasonu Boğazlıyan’a gelerek adaylığı noktasında görüşmeler yapan Aday Adayı?
•    Gece yediği işkembe sonrası sığınamayıp geç saatlere kadar yürüyüş yapan Seçilmiş?
•    “Tırnağımı taksam söker alırım” diye nara atan Başkan?
•    Sosyal medya üzerinden “Ben aday değilim” şeklinde açıklama yapan Seçilmiş?
•    “Kendisinden borç istenmesinden korktuğu için” çevresindekilerden borç isteyen Casek? 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ