Yozgat Valiliği’nden yeni karar

Okuduğunuz haber
FIRSAT BU FIRSAT!

Yozgat'ta terör örgütü operasyonu

Anasayfa   /    Güncel    /    FIRSAT BU FIRSAT!

FIRSAT BU FIRSAT!

Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdürlüğü yapılandırma başvurularının başladığını duyurdu

GÜNCEL      07 Aralik 2020 - 23:28     0

FIRSAT BU FIRSAT!

17 Kasım’da yürürlüğe giren, kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasını öngören düzenlemede başvurular başladı.
Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdürlüğü, 17 Kasım’da yürürlüğe giren, kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasını öngören düzenlemede başvuruların başladığını duyurdu.
Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 31 Aralık 2020’e kadar başvuruda bulunması gerektiğini belirten Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdür vekili Hüseyin Kaya, başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi, şahsen veya posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edileceğini belirtti.
Bu kapsamda; Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdürlüğü  olarak ta 17 Kasım’da yürürlüğe giren, kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasını öngören düzenlemede başvuruların alınmaya başladığını ifade eden Kaya, “Vergi, trafik cezaları, prim dahil olmak üzere kamu alacaklarında yeniden yapılandırma imkanı getiren düzenleme 17 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Buna ilişkin uygulama tebliği ise 27 Kasım’da yayınlanmıştı.
GİB tarafından daha önce yayınlanan bilgi notuna göre, vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılabiliyor.
Pandemi dolayısıyla vergi dairelerinde kalabalıkların oluşmaması için başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ve e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.
Borçlar; 6-9-12 ve 18 taksitle her iki ayda bir ödenecek. Ayrıca ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ