Kırgız Otağı kurulacak

Okuduğunuz haber
MUHTARLARDAN “ZORLUARSLAN” SÜRPRİZİ!

Zorluarslan’a büyük destek

Anasayfa   /    Güncel    /    Muhtarlardan “Zorluarslan” sürprizi!

Muhtarlardan “Zorluarslan” sürprizi!

Boğazlıyan’da çok güzel şeyler oluyor, daha da olacak inşallah…

GÜNCEL      26 Eylül 2018 - 23:03     0

Muhtarlardan “Zorluarslan” sürprizi!

Boğazlıyan’da çok güzel şeyler oluyor, daha da olacak inşallah… Birlik ve beraberlikle eski adıyla “imece” usulüyle yapılan işler hem anlamlı, hem de çok manidar olmuştur. Hep akılda kalmıştır böylesi güzel hasletler. 
Nasıl ki, bir konu hakkında istişare etmek sünnetse, birlikte iş yapmak, birlikte hareket etmek de büyük işleri ve düşünceleri tamamına erdirir.
“Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır” hadis-i şerifi bizleri hep birlikte hareket etmeye teşvik eder. Bu teşvik ortak akıl ortaya konulmasıyla daha da anlam kazanır. 
Büyük şirketlerin, küçük sermayelerin bir araya gelmesiyle devleşmesi iyi bir örnektir. Çok ortaklı şirket sayısı bakımından Boğazlıyan’ın, diğer ilçelere nazaran en geride olduğunu söylemek müneccimlik olmaz elbet. Oysa ki, Allah bölüşene verir. Bir malı, bir makamı, sevgiyi, saygıyı ne kadar çok bölüşürsek arttığını görürüz. Bu da Rabbimizin bize bir lütfudur. Zira, Allah bölüşeni sever.
Şu kısacık ömürde, bir selamın dahi esirgendiği günümüzde yaşıyoruz. Kibirle adım atıyor, kimseyi beğenmiyoruz. Makamlar, mevkiler hep bize baki sanıyoruz. Halbuki, “Allah verir sınar, geri alır sınar”. İşte böylesi bir nimetin elden gitmesi durumunda asıl yaptıklarımızın, yatırımlarımızın karşılığını ancak alabiliriz. Tabii ki, iş işten çoktan geçmiştir. Ne ekildiyse, onun hasat zamanı gelmiş demektir.
*****
Malum, Mart 2019 yılında Mahalli İdareler Seçimi yapılacak. Bu seçimde; Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile bunların Azaları seçilecek.
Seçime 6 ay kalmasına karşın, aday adayları şimdiden boy göstermeye başladılar bile. Bir çoklarına sadece sanal ortamlarda rastladığımız kişiler, henüz ne yapabileceklerine dair bir söylem geliştirmemişler. Şimdilik “Ben de varım!” mesajı veriyorlar anlayacağınız. 
Ancak, dün öyle bir aday adayı çıktı ki karşımıza. Helal olsun demekten başka söz gelmiyor akla.  
21 köy ve 3 mahalle muhtarı ‘yek vücud’ olmuş, bir isim etrafında birleşerek, Yoğunhisar Köyü Muhtarı Halil İbrahim Zorluarslan’ı önce İl Genel Meclis Üyeliği Aday Adaylığına ikna ettiler, akabinde de destek sözünü açıklayarak, “Yenifakılı’nın Arslan’ı varsa, bizim de Zorluarslan’ımız var. Muhtar iken yaptıkları, İl Genel Meclis Üyeliği’ndeyken yapacaklarının teminatıdır” dediler.
Ne büyük gurur…
Sizin için tüm köy muhtarları bir araya gelecek ve size destek sözü verecek.  Böylesi büyük bir desteğin, bırakın Yozgat’ı, İç Anadolu Bölgesi’nde örneği yok. 
Yaklaşık 10 yıldır Yoğunhisar Köyü’nde muhtarlık görevini yürüten ve Boğazlıyan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde görevler alan Zorluarslan’ı tebrik etmek lazım. Kendisine gösterilen bu teveccühü, bu desteği geri çevirmeyerek AK Parti’den Boğazlıyan İl Genel Meclis Üyeliği Aday Adaylığını resmen açıkladı. Zorluarslan, “Hemşerilerim, meslektaşlarım beni böylesi anlamlı bir göreve layık görüyorlarsa ben buna hayır diyemezdim. Kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Aday edilmem ve seçilmem durumunda onları mahcup etmeyeceğimi bilmelerini istiyorum. Çünkü, biz biriz, beraberiz. Hep birlikte Boğazlıyan’ız. Hangi köyümüzün ne ye ihtiyacı var çok iyi biliyorum. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.
İşte Boğazlıyan’ın gelişip büyümesinden, kalkınmasından bahsedeceksek eğer, öncelikle neyi isteyeceğimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. 
Köy muhtarları, dün bir kez daha farklarını ortaya koyarak, büyük bir farkındalık oluşturduklarının farkında hareket ediyor. Çünkü, İl Özel İdaresi’nden alınan payların diğer ilçelere göre güdük kaldığını düşünüyor. Daha önceki seçilmişlerle aynı dilden konuşamadıklarından dem vuruyor.
Bizlere, “Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler” demekten başka söz düşmüyor. 
Teklif muhtarlardan, takdir siyasetçilerimizden…

KİM KİMDİR?
•    “Kız Öğrenci Yurdu”nun akıbetiyle ilgili ser verip sır vermeyen İdareci?
•    Verdiği röportaj öncesinde yılkı atı tarafından son anda tepilmekten kurtulan Seçilmiş?
•    “Dün gömlek ile geziyorduk, bugün palto az geliyor” diyen Üşümüş?
•    “Yenifakılı’nın Arslan’ı varsa, bizim de Zorluarslan’ımız var” diyen Seçilmişler?
•    Bozkır’ın Tezenesi, Merhum Neşet Ertaş’ın, “Haksızlık, haksızın yüzünden olur” sözünü paylaşarak haksız yüzünden haksızlığa uğradığını dile getiren Ahi?

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ