Çamlık’ta yangın nöbeti

Okuduğunuz haber
YOZGAT’TA ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat’ta ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yozgat’ta ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yozgat Valiliği, İl genelindeki bütün ormanlık alanlara girişin 31 Ağustos’a kadar yasakladığını duyurdu.

GÜNCEL      03 Agustos 2021 - 00:08     0

Yozgat’ta ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanacağı bildirildi.
İl sınırları içerisindeki bütün ormanlık alanlara 31 Ağustos’a kadar girişlerin yasaklandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yozgat Valiliği’nin almış olduğu karar doğrultusunda 30.07.2021 – 31.08.2021 tarihleri arasında ilimiz sınırlarında bulunan tüm ormanlık alanlara girişler yasaklanmıştır. Bu karara İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanlar ve mesire alanlarıda dahildir. Ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarlarında mola vermek ve piknik yapmak,mangal, semaver, ateş yakmak ve orman yangınına sebebiyet verebilecek maytap,havai fişek vb. malzemelerin kullanılması yasaktır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirler alınacaktır. Enerji Nakil Hatlarının yapımı ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (ÇEDAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde elektrik kesintisi yapacaktır.
İlçe Kaymakamlıklarımız ile Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır. Gerekli hallerde İlçe Kaymakamlıklarının emriyle tüm kamu kurumları,özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır.Yukarıda belirtilen önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu,Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.”

 

Etiketler

#Yozgat

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ