İl Genel’e ilgi yok

Okuduğunuz haber
YİNE YENİ YENİDEN

Alparslan sürprizi

Anasayfa   /    Siyaset    /    Yine yeni yeniden

Yine yeni yeniden

Yenipazar Halkı, Cem Eser’i bir dönem daha Başkan seçmek için kararlı duruyor

SİYASET      28 Kasim 2018 - 23:10     1

Yine yeni yeniden

Yenipazarlılar, göreve seçildiği günden itibaren Belde’ye yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarla halkın gönlünde taht kuran Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser’i, 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi’nde yeniden Başkan Adayı olarak görmek istiyor. 10 yıllık görev süresince, Belde’ye kazandırdığı yatırımlar ve insan odaklı çalışmalarıyla Yenipazar’ı yeniden ihya eden ve büyük Eser’lerle buluşturan Başkan Cem Eser’e olan desteğimiz tamdır diyen Yenipazar halkı, “Nasıl ki, 16 Nisan’da yapılan Referandum AK Parti’ye çıkan yüzde 79.83’lük oy’la bölgede rekor kırdıysak, Cem Başkan’la birlikte bir yerel seçimde de rekor kıracağız” dediler.

29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nde halkın yüzde 66.50’lık desteğini alarak Yenipazar Belediye Başkanlığı görevine seçilen Cem Eser, göreve başladığı ilk günden itibaren tüm mesaisini belde halkına vakfederek, gönüllerde taht kurdu.
YENİPAZAR ESER’LE ZİRVE YAPTI
Belediye’nin kıt kanaat imkanlarıyla halkın ihtiyacına cevap verecek hizmet ve yatırımlara ağırlık veren Eser, sosyal ve kültürel belediyeciliğin merkezi haline getirdiği Yenipazar’ı, yaşanabilir ve huzur kenti haline getirerek, Belde halkının daha fazla desteğini almasını bildi.
Kibirden uzak, tevazuyla, adaletli ve akılcı yatırımlarla Yenipazar Beldesi’ni yatırımcı için de cazip hale getiren ve kısa sürede bir çok yatırımcıyı Belde’de buluşturan Cem Eser, görev süresince büyüklerle büyük, küçüklerle küçük olarak onların istek ve taleplerini karşılamanın yoluna gitti.
DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM
Daha temiz bir Yenipazar için adeta seferberlik başlatan, beldenin kaldırım, yol, kanalizasyon gibi öncelikli çalışmaları tamamlayarak, park, sosyal ve sportif faaliyetlerin yapılacağı alanlar inşa eden Başkan Cem Eser, 30 Mart 2014 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde de halkın büyük bir desteğiyle rakiplerine büyük fark atarak ikinci dönem Belediye Başkanı seçildi.
Yılmadan, usanmadan gecesini gündüzüne katarak yürüttüğü çalışmaları ve ortaya koyduğu projelere bir bir hayatiyet kazandıran Eser, göletteki suyu kurduğu güneş enerjisi sayesinde tarlalara ulaştırarak tarihe geçen Başkan oldu. Belediye bütçesine katkı sağlamanın yanında belde halkının ektiği ürünlerin bol ve bereketli olmasına da vesile olan Cem Eser, bu kez elde edilen ürünün yine Yenipazar Bölgesi’nde depolanması amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi ile yaptığı görüşmelerden Belde’ye müjdelerle döndü.
LİSANSLI DEPOCULUK BÖLGEDE İLK
Başkan Eser'in gayret ve girişimleri sonrasında bölgenin en büyük ihtiyacı olan Lisanslı Depoculuk'un yapılması için yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. TMO Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan 40 bin tonluk silonun sözleşmeleri  imzalandıktan sonra Belediye Başkanı Cem Eser, 52 bin metrekarelik arsayı ihaleyi alan Örtaş İnşaat  A.Ş. yetkililerine teslim ederek bir an önce inşasına başlanmasını sağladı.
Başkan Eser, "Hububat ambarı olarak bilinen beldemizde gerek nakliye ve gerekse depolama işlemleri çiftçimiz için büyük bir sıkıntı oluyordu. İnşallah bundan sonra hububatın nabzı beldemizde atacak. 40 bin tonluk lisanlı depoculuk sayesinde nakliyecilik de gelişecek. Bölgemize yatırım yapacak tüm müteşebbislerimize kapımızı sonuna kadar açtık. Zorlaştırmadık, kolaylaştırdık. Yeter ki yatırım yapsınlar, yeter ki istihdama katkı sağlasınlar” diye konuştu.
YENİPAZAR CAZİBE MERKEZİ OLDU
Yenipazar'ı bölgenin en cazip merkezi haline getiren, bir çok ilçe ve beldenin nüfusları düşerken kendi Beldesi'nin nüfusunu artırmasını bilen Başkan Cem Eser, Yenipazar'ı yatırım ve atılım Merkezi olarak ilan etti.
HİZMETLERİYLE BAŞKAN CEM ESER
Belediye'nin kıt kanaat imkanlarıyla büyük çalışmalara imza atan, her türlü teşviklerden yararlanmasını bilen Eser, Belde’den uzak kaldığı günlerde vaktini Ankara’da Bakanlıklarda, milletvekillerinin yanında geçirerek, hizmetlerin Yenipazar’a akıtılmasını bildi.
“Yaşanılabilir, huzurlu bir Yenipazar için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Başkan Eser, “Herşey Yenipazar halkımız için" diye konuştu.
Eser, kalfalık olarak nitelendirdiği ikinci dönemde, Türkiye Belediyeler Birliği’nden çöp toplama aracı, Belediye imkanları ile Kepçe,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan vidanjör aracı kazandırarak, araç parkını daha da genişletti.
Park ve sosyal alanlar, gölet ve halı saha, kilitli parke taş uygulaması, Belde’nin daha şirin gözükmesi için çevre düzenlemesiyle sağlıklı çevre için cadde ve sokakları onlarca çöp konteynırları ile donattı.
Sentetik Çim Yüzeyli Halı Saha Uygulaması ve Sosyal Yaşam Alanı Çalışmasını tamamlayarak, gençleri spora yönlendiren yatırımlar yaptı. 
Güneş enerjisi ile elektrik üretip Yenipazar Göleti’nin su kapasitesini artırarak, tarımın hizmetine sundu.
Eğitime en büyük önemi veren Başkanlar arasında yer alan Cem Eser, Yozgat Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrencileri Kardeş Okul Projesi Kapsamında Yenipazar İlkokulu ve Yenipazar Ortaokulu'nu kardeş okul seçerek buradaki öğrencilere okul kırtasiye malzemesi, bilgisayar ve çeşitli spor malzemeleri ile donattı.
Belde’de yapılan tüm etkinliklere katılarak her an halkının yanında olduğunu gösteren Başkan Cem Eser, cami, okul, Kur’an Kursu, mezarlık ve çeşmeler olmak üzere hepsini ihtiyaca göre inşaat, tamirat ve tadilat yaptırdı.
Belde’de bulunan atıl iş gücünü hem milli ekonomiye hem de aile bütçesine katkı sağlaması amacıyla KOSGEB’le işbirliği yaparak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdirerek, halkın sertifika almasını sağladı. Hem Belde’ye yeni işyerlerinin açılmasına, hem de gençlerin daha kolay iş bulmasına vesile oldu.
KÖY OLMAKTAN KURTARDI
Eğlence, Yaraş ve Aşağı Sarıkaya köylerini Yenipazar’a mahalle olarak bağlanmasına ikna eden Cem Eser, Belde’yi Çakmak gibi, Çalapverdi gibi, Özler gibi köye dönüşmekten kurtararak, hizmetin devamını sağladı.
Başkan seçildiği günden itibaren ağaçlandırmaya büyük önem ve Başkan Cem Eser, 10 yıllık sürede Belde’ye kazandırdığı fidanlarla toplamda bir orman oluşturdu.
Ömerli Barajı projesini başlatıp tamamlanmasını sağlayan Başkan Eser, geçtiğimiz günlerde basınçlı sulama sisteminin yüzde 100 tamamlandığını ve 2019 yılında sulamanın başlayacağını açıklayarak Yenipazar halkına büyük bir müjdeyi daha vermiş oldu.
Aşağı Sarıkaya Kanlıdere Göleti’nin de basınçlı sulama sistemine kavuşmasına liderlik eden Eser, bölgeye en büyük Eser kazandıran Başkan oldu.
Bölge arazileri yapılan kapalı sulama sistemi projeleri sayesinde 5 kat daha değerlenerek, çiftçinin kazancına kazanç katmıştır.
Eğlence Köyü’nün Yenipazar’a mahalle olarak bağlanması sonrasında Başkan Cem Eser, cadde ve sokaklarının tamamını kilitli parke ile donatarak, hemşerilerini çamurdan ve tozdan kurtardı.
SİYASETÇİLER HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLDU
2009 yılından itibaren Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Cem Eser’in, Yenipazar’a yaptığı hizmet ve yatırımlarla en büyük destekçisi AK Parti Yozgat Milletvekilleri ve Teşkilatlar oldu.
Ankara’ya gittiği her talebi Bakan Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer başta olmak üzere dönemin Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal tarafından sıcak karşılanan Başkan Eser, siyasi büyüklerinin katkılarıyla Belde’ye bir çok hizmeti kazandırmasını bildi.
HİZMETİN DEVAMI İÇİN ESER’İ SEÇECEĞİZ
10 yıllık görev süresine sayılamayacak hizmet ve yatırımlar sığdıran Başkan Cem Eser’e bu kez Yenipazar halkı daha fazla sahip çıkarak, 2019 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nde yeniden aday edilmesi ve Başkan seçmek için adeta etrafında kenetlendiler.
Hizmetin devamı için, beldemize kazandırılacak yeni Eserler için, bizler de Cem Eser’ciyiz diyen Belde halkı, Başkan’ı bir an olsun yalnız bırakmadı.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Halit Orakcı
Cem Başkan Eğlence Köyünün Yenipazarın mahallesi olması sonucu köyümüzün bütün sokaklarını kilit taşı döşemesi sonucu köyümüzü çamur deryasından kurtardı. Köyümüzün her hanesinin önüne çöp konteynırları koyarak sokakları çöpten k
5 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ