BOĞAZLIYAN YÜKSELEN DEĞER

Okuduğunuz haber
YERLİ BUĞDAY HASADI YAPILDI

GELECEĞİMİZ ÇOCUKLAR

Anasayfa   /    Güncel    /    Yerli buğday hasadı yapıldı

Yerli buğday hasadı yapıldı

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yerli buğday çeşidinin ekimi ve üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 6 ilçe, 15köyde 12 kuruluşa ait 32 çeşit buğday’a ait yapılan yerli çeşit buğdayın hasadı İl Müdürü Tanju Özkaya, teknik personel ve çiftçilerle birlikte yapıldı.

GÜNCEL      09 Agustos 2022 - 00:48     0

Yerli buğday hasadı yapıldı

İl Müdürü Tanju Özkaya, yapılan demonstrasyon ekimleri ile ilgili şunları söyledi: “Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğümüzce ‘Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın’ sloganıyla yerli çeşitlerimizin çiftçilerimize ektirilerek yaygınlaştırılması çalışması başlatmıştır. Bu çalışmada, Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Enstitü Müdürlüklerimiz ile TSÜAB’a üye özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları yapılmaktadır. Ekilen çeşitlerin bir kısmı daha önce tarla günü ile çiftçilerimize ve kamuoyuna tanıtılmıştı. Daha sonra Sayın Valimizin katılımı ile buğday hasadını başlatmıştık. Yaptığımız demonstrasyonların hasatlarını teknik personelimiz ve çiftçilerimizle birlikte yaparak bitirdik. Bu çeşitlerden ilimiz şartlarında çok güzel verimler aldık. Sulu-Kuru Taban-Yarıtaban ve Kıraç arazilerde olmak üzere değişik şartlarda uyguladık. Bu çeşitlerden çeşitli toprak ve yetiştirme şartlarına bağlı olarak 200 ila 660 Kilogram  arasında verimler aldık. Özellik bazı çeşitlerin kuru şartlarda dekardan 400 Kilogram civarında verimler vermesi bizi ve çiftçilerimizi çok memnun etti. Çeşitler ve yetişme şartlar hakkında bilgi almak isteyen çiftçilerimiz İl Müdürlümüze başvurabilirler. Kendilerine çeşitler, yetişme şartları ve özellikleri ve verimleri, hakkında detaylı bilgi verilecektir.
Amacımız Bakanlığımız araştırma kuruluşlarınca geliştirilerek tescil edilmiş ve yabancı çeşitlerle aynı verimler sahip hatta daha iyi verim ve kalite özelliklerine sahip yerli ve milli hububat çeşitlerimizi çiftçilerimize göstererek tanımak ve İlimizde yerli tohumlarımızla üretim ve verimi artırmaktır. Çiftçilerimize bu yerli ve milli çeşitlerden kendi şartlarına en uygun olanları ekmelerini tavsiye ediyoruz.” 


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ