MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
MAVİNİN TEZAHÜRÜDÜR AKAY
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    MAVİNİN TEZAHÜRÜDÜR AKAY

02 Temmuz 2021 - 13:57

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

MAVİNİN TEZAHÜRÜDÜR AKAY

Konu ne zaman Kayseri Şeker veya Başkan Hüseyin Akay olursa olsun, her cümlenin başına gelen harfin “İlk” olmasının tezahürüdür 7 Temmuz.
7 Temmuz,  çiftçinin “Lebaleb” stadyumu dolduracağı ve tarihe bir kez daha not düşeceği olumlamanın tescili olacaktır. Binlerin Lider Akay için akacağı, “Mavi”yi oylayacağı muştunun göğe yükseleceği gündür.
Eli nasırlı çiftçinin alınlarından akan terin “buram buram” kokacağı gündür 7 Temmuz.
Son 10 yıldır ortaya konulan başarı hikayesinin özeti, vizyonun tezahürü, tutku ve fedakarlığın sandıkları “Mavi”ye boyanacağı gündür.
Birçok lidere nasip olmayan bir seçim süreci yaşıyor Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi. Bu haliyle bile “İlk”leri yaşatan gerek Lider’in ve gerekse emektar pancar üreticilerin “tek tek bir bütün olması” ibret alınacak güzelliktedir.
Sevginin, saygının ayyuka çıktığı, birlik beraberliğin daha da arttığı seçim sürecinde; binlerin Lider’iyle buluşması, O’nunla hemhal olup “Bizler birlikte güçlüyüz” mesajını vermesi sizce tesadüfi mi?
Son on yılda ortaya koyduğu başarı hikayesiyle Üniversitelere “Tez Konusu” olacak çalışmalara imza atan, Türk Şeker sektöründe “Rol Model” olarak anılan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ‘Birlik ve beraberlik sembolü’ olmaya devam ediyor.
Vizyon sahibi, tutkulu, fedakar, inançlı, kararlı ve tutarlı uygulamalarıyla gönüllerde taht kuran, güvenen ve üyelerine güven aşılayan Başkan Akay’ın yılmadan, usanmadan herkesi ve her kesimi motive etmesi, beklentileri vizyonla bütünleştirmesi hepimiz için birer ilham kaynağıdır.
Gelişim odaklı çalışmaları yürütmesi, adalet duygusunu her daim aşılamasıyla Liderlik farkını ortaya koyan sayın Akay’ın, mütevazılığı, iyi bir dinleyici olması, açık iletişim kurması, çalışana ve üreticilere karşı duyarlı olması, yenilikçi, hızlı ve etkin karar vermesi bizler için bir öğretidir.
‘Hiçbir başarı tesadüfi değildir’. Bugün binlerce üretici Başkan Akay’a “hayırlı uğurlu olsun” ziyaretlerinde bulunuyor olmasını çok iyi anlamak ve idrak etmek gerekir.
Hiçbir sevgi karşılıksız olmaz. Geçmişte yaşanılan ızdırapları hala dün gibi hatırlayan pancar üreticileri, Başkan Hüseyin Akay tarafından 10 yıldır yaşatılan pozitif ayrımcılığın keyfini sürdüğü günümüzde gerçekleştirilen destek ziyaretleri sevginin tezahürüdür, alın terlerinin karşılık bulduğunun yansımasıdır.
Fabrikanın imajını zedeleyecek, çiftçinin geleceğine darbe vuracak söylem ve eylem geliştirenlerin taraf bulmaya çalıştığı, köy köy ziyaretler gerçekleştirdikleri günümüzde; köylerini terk ederek Liderleri Hüseyin Akay’la buluşması bir tesadüf değil elbet!
Yaşanılan süreç tıpkı ‘Mavi’nin taşıdığı; “Sana tam bir güvenim var” anlamı gibi..

 

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ