MUSTAFA DOĞAN

Okuduğunuz makale
AKAY HALASKAR-I ŞEKER
Anasayfa   /    Köşe Yazarları   /    Mustafa Doğan   /    AKAY HALASKAR-I ŞEKER

13 Mayis 2022 - 13:19

m.dogan@bogazliyanhabergazetesi.com

Mustafa Doğan

MUSTAFA DOĞAN

AKAY HALASKAR-I ŞEKER

Her sıkıntının, her zorluğun, her umutsuzluğun bir halaskarı (kurtarıcısı) olmuştur. Umutların tükendiği, belirsizliklerin hakim olduğu zamanlarda bir münecci, bir müferrici, bir rehakar mutlaka gelmiştir.
Yıl: Aralık – 2010
Kayseri Şeker üzerine karabulutların çöktüğü, çiftçinin yatırdığı pancarın bedelini alıp alamayacağı konusunda endişe duyduğu, fabrikaların kapısına kilit vurulup vurulmayacağının konuşulduğu o günlerde; sadece bölgenin değil, günümüzde şeker sektörünün kurtuluşuna vesile olan Hüseyin Akay, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı.
Göreve başladığı ilk günden itibaren yönetim sisteminin merkezine empatiyi oturtarak, uzun soluklu ve zorlu bir sürecin ardından Kayseri Şeker’in üzerindeki karabulutları kısa sürede kaldırarak, pancar üreticisine yeni bir heves, şeker sektörüne ise yeni bir nefes oldu…
Yılmadan, usanmadan sorunlar ve zorluklar karşısında gerek üreticilere ve gerekse ekibine rehberlik eden, motive edip cesaretlendiren Başkan Akay,  bugün Kayseri Şeker’i Türkiye’de rol model yaptı.
Türkiye şeker tarihinde çiftçiye ilkleri yaşatan Başkan Hüseyin Akay’ın her uygulaması sektörde yeni bir çağ, yeni bir çığır açtı.
 Pancar bedellerinin erken ödenmesinden tutun, Türk Şeker Kurumu’nun açıkladığı fiyata ek olarak her yıl çiftçiye fazla fazla ödeyen Başkan Akay, onların umudu, onların müferrici oldu.
Son 5 yıldır ciddi sorun ve sıkıntılar yaşayan şeker sektörünün de kurtuluşuna vesile olan sayın Hüseyin Akay, hiç kimsenin “Pancar bedeli ne olacak, şeker fiyatı ne olacak?” diye sormadığı günümüzde ekranlara çıkarak sorunları Türkiye gündemine taşımız ve şeker sektörünü kurtuluşuna vesile olmuş bir Lider’dir.
Yaşadığımız ekonomik sıkıntılar karşısında maliyet hesabını yaparak 2021-2022 sezonunda ödenecek pancar bedelini açıklayan Başkan Akay,Türk Şeker’in de yüksek fiyat açıklamasına öncülük etmiştir.
Girilen türbülansta rotadan sapmadan emin şekilde Şeker Fabrikaları’nı selamete çıkaran Akay, bir kez daha sektörün rehakarı olmuştur.
Evet… 
Başkan Hüseyin Akay, problemle karşılaştığı zaman insanları suçlamak yerine yapıcı çözümler bulan ve daima ileriye odaklanan Gerçek bir Lider’dir.

MAKALEYE YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Makaleye hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ