YAZGAN İLÇENİN ENERJİ KAYNAĞI - Boğazlıyan Haber Gazetesi

COÅžAR TARÄ°H YAZIYOR

OkuduÄŸunuz haber
YAZGAN İLÇENİN ENERJİ KAYNAĞI

ÅžEKERÄ°N AVANGARTI AKAY

Anasayfa   /    Güncel    /    YAZGAN Ä°LÇENÄ°N ENERJÄ° KAYNAÄžI

YAZGAN İLÇENİN ENERJİ KAYNAĞI

Boğazlıyan’ın değerlerini saymam istense, hiç tereddüt etmeden çevresine saçtığı neşe ve birçoğumuzun esirgediği tebessümü ile ilçenin enerji kaynağı olan; dostların bir söz, bir bakıştan alınganlık gösterdiği günümüzde sergilediği imrenilesi tavırlarıyla adeta topraklama hattı görevi gören Ergün Yazgan’ı ilk sıralara yazardım.

GÃœNCEL      16 Kasim 2022 - 22:03     0

YAZGAN İLÇENİN ENERJİ KAYNAĞI

15 yıl öncesinde küçücük bir iÅŸyerinde müÅŸterilerine bilgisiyle, tecrübesiyle yardımcı olmaya çalışırken tanıdım kendisini. Güler yüzlü, sevecen, sıcakkanlı davranışları ta o günden etkilemiÅŸti beni. 
MesleÄŸine aşık, her zaman yenilik peÅŸinde koÅŸan Ergün Yazgan’ın sadece sektöre deÄŸil, bölgeye saÄŸlamış olduÄŸu katkı görünenden daha fazladır. Ä°lçenin ilk elektrik mühendislerinden olan, her iki çocuÄŸuna ömrünü adadığı mesleÄŸi sevdiren ve onların da elektrik mühendisi olmasını saÄŸlayan sayın Yazgan’ın varlığı BoÄŸazlıyan için bir zenginlik, bir nimettir benim için.
Ä°lklerin de öncülüÄŸünü yaparak elektrik konusunda çığır açmış bir üstad olan sayın Yazgan, 10 yıl öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açılan GES kotalarını BoÄŸazlıyanlı müteÅŸebbislerin almasını sıklıkla dile getirmesine karşın bunu baÅŸaramamış, BoÄŸazlıyanlı bir müteÅŸebbis olarak örnek olması açısından son ruhsatı kendisi alarak ilçeye ilk GES Projesi’ni kazandırmıştır.
MüÅŸterilerinin sıklıkla ÅŸikayet ettiÄŸi yüksek elektrik faturalarını aÅŸağı çekebilmek adına özel elektrik sektörünün ilçeye girmesine aracılık eden ve bu vasıtayla tarımsal sulama baÅŸta olmak üzere diÄŸer ev ve iÅŸyerleri faturalarının yüzde 20’ye varan indirimle almasını saÄŸlayan sayın Yazgan müÅŸterilerinin hayır dualarını alan ender insanlardan birisidir.
Gerek iÅŸyerlerini ve gerekse hedefini zirveye taşıyan Ergün Yazgan, sadece BoÄŸazlıyan’ın deÄŸil, çevre il ve ilçelerde de sıklıkla aranan virtüoz*dur. 
 Tarımsal sulama denince ilk akla gelen ve almış olduÄŸu iÅŸleri, cerrahi titizlikle en kısa sürede yerine getirerek müÅŸteri memnuniyetini kazanan Yazgan hepimiz için bir örnektir aslında.
Ä°lçedeki müteÅŸebbislerin cesaret edemediÄŸi GES Projeleri’nin bugün her bir çiftçinin ve besicinin hayali olmuÅŸ, onlarcası bu hayalini sayın Ergün Yazgan’dan aldığı desteklerle gerçeÄŸe dönüÅŸtürmüÅŸtür. Gece hangi yoldan giderseniz gidin, nereye varacaksanız varın kırsal alanda Yazgan’ın saÄŸladığı ışık ile aydınlanırsınız. Çünkü adım atmadığı, ayak basmadığı hiçbir arazi kalmadı desek yeridir. 
Ulaşılabilir, uzlaşılabilir bir yapıya sahip olan Yazgan, her ne kadar şimdilik elektrikle işimiz olmasa da onun bizlere sağladığı ve etrafa yaydığı enerji bizlere yetiyor da artıyor bile.
Ä°lçede yaÅŸanan GES talebini karşılamak üzere Türkiye’nin panel üretimi yapan seçkin firmaları tek tek araÅŸtıran ve en kaliteli, en ekonomik ve en verimli kabul ettiÄŸi CW Enerji’yi BoÄŸazlıyan’la buluÅŸturarak ilçenin enerji yükünün azalmasına vesile olmuÅŸtur.
20 metrekarelik bir alandan 4 iÅŸyeri ve depolarla birlikte yüzlerce metrekarelik alana ulaÅŸan Ergün Bey, hepimiz için bir ziya**dır.
Varlığıyla güven veren, gülüÅŸüyle huzur veren sayın Yazgan’a iÅŸi elektrik olan için bir mektep, dost arayan için iyi bir arkadaÅŸ, esnaflık için bir Ahi’dir.
Sayın Yazgan’ı tanımak benim için büyük bir zenginliktir. 
 (*) Virtüoz:  Büyük usta.
(**) Ziya: Aydınlık, ışık

YORUM EKLEYÄ°N

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°

FOTO GALERÄ°