EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Okuduğunuz haber
YAZGAN’DAN BİR YENİLİK DAHA!

TEŞEKKÜRLER BAŞER’E

Anasayfa   /    Ekonomi    /    YAZGAN’DAN BİR YENİLİK DAHA!

YAZGAN’DAN BİR YENİLİK DAHA!

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda alım satım hatta kiralama bile yapılamayacak!

EKONOMİ      05 Mart 2020 - 00:37     0

YAZGAN’DAN BİR YENİLİK DAHA!

Boğazlıyan’ın köklü kuruluşlarından Yazgan Mühendislik, ev sahiplerini yakından ilgilendiren ve 1 Ocak 2020 tarihinde zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi verme noktasında yetkili kuruluş oldu. Yazgan Mühendislik’in Satış Ortağı Nihat Yazgan, İlçemize böyle bir hizmeti getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. EKB’si olmayan vatandaşlarımız bizler aracılığıyla belgesini aynı gün temin edip dairesini güvenle alımını satımını kiralamasını yapabilecek” dedi.

Türkiye'deki binaların enerjiyi daha verimli ve tasarruflu kullanmaları için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda hazırlanan Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda alım, satım hatta kiralama bile yapılamayacak. Diğer yandan, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 2011 tarihinden önce yapılan binaların ve hali hazırda mevcut binaların da Enerji Kimlik Belgesi olma zorunluluğu bulunmaktadır.
Bununla birlikte, yapılacak binalar Enerji Kimlik Belgesi’nde en az C sınıfı olacak şekilde tasarlanmak zorunda. Aksi takdirde belediyeler yapının kullanıma açılmasına izin vermemektedir.
Bina sahipleri ve yöneticileri, kimlik belgesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketlerine ve  EKB düzenlemek üzere yetki belgesi almış olan ve serbest müşavir mühendis belgesine sahip mühendislere başvurarak alabiliyor.
Binalarda daire alımı satımı kiralanması hakkında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yazgan Mühendislik’in Satış Ortağı Nihat Yazgan; “Bizler Bakanlığımızca öngörülen yetki belgesini almış olup İlçemize böyle bir hizmeti getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. EKB’si olmayan vatandaşlarımız bizler aracılığıyla belgesini aynı gün temin edip dairesini güvenle alımını satımını kiralamasını yapabilecek” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ