Yapılandırmada son gün

Okuduğunuz haber
YATIRIMCILAR GÜN SAYIYOR

COŞAR’DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

Anasayfa   /    Güncel    /    YATIRIMCILAR GÜN SAYIYOR

YATIRIMCILAR GÜN SAYIYOR

Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın liderliğinde kuruluş aşaması adım adım tamamlanan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmak isteyen 2 tane büyük firma yetkilileri ile ön protokolün imzalandığını müjdeledi. Sanayi parsellerinin alınmasıyla görüşmeler yaptıkları büyük bir yatırımcıyı Boğazlıyan’a davet edeceklerini belirten Başkan Coşar, “Boğazlıyan’a yapılacak yatırım 80 milyon Euro civarında 144 bin metrekare üzerinde bir yatırım olacak. 85 bin metrekare kapalı alanı bulunacak yatırım sonrasında bin 300 kişi istihdam edilecek. Aynı zamanda bu firmanın merkezi Boğazlıyan olacak ve yıllık yaklaşık 180 milyon dolar ihracata ulaşacak. Yozgat’ın mevcut ihracatını 15 kat artıracak” dedi.

GÜNCEL      29 Eylül 2021 - 23:16     0

YATIRIMCILAR GÜN SAYIYOR

Önümüzdeki hafta içerisinde savunma sanayi ile ilgili şirket sahipleri ile görüşeceklerini anımsatan Başkan Coşar, İstanbul’da tarıma dayalı ve sanayileşme ile alakalı bir firma ile de Boğazlıyan’a yatırım yapmaları noktasında temas kuracaklarını kaydetti.
2022 YILINDA FABRİKA BACALARI TÜTECEK
2022 yılı baharı ile birlikte altyapıları, elektrik, doğalgaz, yol ve diğer tüm donatılarının tamamlandığı Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların başlayacağını ve yıl sonunda en az bin – 1.500 kişinin istihdam edileceğini vurgulayan Başka Coşar, OSB’ye olan talebin müjdeledi.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü:
YOZGAT’IN İHRACAATI 15 KAT ARTACAK
“OSB ile ilgili sizlerin aracılığıyla şu müjdeyi vermek istiyorum. 2 tane büyük yatırımcımızla ön protokollerimizi imzaladık. İnşallah çok yakın zamanda çok büyük bir yatırımcımızı ilçemize davet ederek ön protokol imzalayacağız. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek Boğazlıyan’a yapılacak yatırım 80 milyon Euro civarında 144 bin metrekare üzerinde bir yatırım olacak. 85 bin metrekare kapalı alanı bulunacak yatırımda bin 300 kişi istihdam edilecek. Aynı zamanda bu firmanın merkezi Boğazlıyan olacak ve yıllık yaklaşık 180 milyon dolar ihracata ulaşacak. Yozgat’ın mevcut ihracatını 15 kat artıracak.
Önümüzdeki hafta savunma sanayi ile ilgili şirket sahipleri ile bir görüşmemiz olacak. İstanbul’da tarıma dayalı ve sanayileşme ile alakalı bir firma ile görüşmelerimiz olacak. İnşallah bir iki hafta içerisinde onları de netleştireceğiz.
Boğazlıyan’da kurulmuş olan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nin önümüzdeki yıldan itibaren fabrika inşaatlarının başlayacağını, ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.
OSB, 5 BİN KİŞİYE İŞ VE AŞ İMKANI SUNACAK
Biraz önce bahsettiğim yatırımlarla birlikte 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını düşünüyorum. İlk etapta kurulacak fabrikalar ile 2022 yılı sonunda bin ila bin 500 kişilik istihdam oluşacağı kanaatindeyim. OSB’ye talebin yoğun olduğunu ilçe halkımıza buradan müjdelemek isterim.
SOSYAL VE KÜLTÜREL YATIRIMLAR DA DEVAM EDİYOR
 Seçimlerde bizim ilk taahhüdümüz Organize Sanayi Bölgesi’ydi. Ve bütün yatırımlarımızı Organize Sanayi Bölgesi etrafına oluşturduk.
Kreşlerimiz, yüzme havuzlarımız, yaşlı bakım merkezlerimiz, yollarımız, altyapımız, sinema salonumuz, kültür merkezlerimiz, Boğazlıyan’ın çehresini değiştirecek vizyon projelerimiz, yeni terminal projemiz gibi bir çok projemiz vardı. Cavlak alanında yaptığımız çalışmalar, özel sektörle beraber yaptığımız işlerle beraber ilçemizi hem sosyal anlamda belirli bir noktaya getirmek ve ilçemizde ileride yaşanabilecek nüfus artışlarına ve ilçemize gelen insanların hiçbir eksiğinin olmaması için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde çok büyük yol aldığımızı düşünüyorum. Elimizden gelen en iyi gayreti göstermek istiyorum.
GÜNDÜZ VE GECE BAKIM MERKEZİ KURULACAK
Vatandaşlarımıza bir müjdemiz daha olsun. ORAN – SOGEP kapsamında yapılacak gündüz ve gece bakım merkezimizin protokolünü imzalayacağız. Kısa sürede de inşaatına başlayacağız. İlçemizde yine bir eksikliğin önüne geçeceğimize inanıyorum.
İlçemizde yaşanan bütün olumsuzlukları gidermek için ben ve ekibim gece gündüz çalışıyoruz, mesai mefhumuz yok. Allah’ın izniyle ilçemizde görev süremizce mülkiyet problemi, yol problemi, sosyal alanda hiçbir eksiğimiz olmadan, aynı zamanda istihdamı artmış bir ilçe ve ileriye bakan, ülke ekonomisine katkının çok fazla olduğu bir ilçe olması için mücadelemize devam ediyoruz. Mücadelemiz sadece bu alanda da değil çok yakın zamanda DSİ Genel Müdürümüz ile beraber Uzunlu Barajı  Sulama sahasını ziyaret etti. Orada da 80 bin dönümlük araziyi sulayacak bir projemiz var. 2022 yılında 17 bin dönümlük arazi suya kavuşacak.
İlçemizi hem tarımsal anlamda, hem ekonomik alanda hem de sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi için ekibimizle beraber elimizden geleni en iyi şekilde yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ