ÜNALAR ŞİİRLERLE ANILDI

Okuduğunuz haber
YAMAÇLI DEVLER LİGİNDE

CAN SUYUNU BAŞER VERDİ

Anasayfa   /    Güncel    /    YAMAÇLI DEVLER LİGİNDE

YAMAÇLI DEVLER LİGİNDE

Belediye Başkanı Şaban Altıntaş, Beldesi’ni ilçe statüsüne çıkardı

GÜNCEL      09 Agustos 2022 - 00:52     0

YAMAÇLI DEVLER LİGİNDE

Göreve seçildiği günden itibaren yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarla Yozgat’ın tüm dikkatini üzerine çeken Yamaçlı Belediye Başkanı Şaban Altıntaş’ın gayretleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın gözünden kaçmadı. Belediyelerin durumuna ve sosyoekonomik durumuna göre değerlendirilen Yamaçlı, 5’incilikten 4’üncü gruba yükseltilerek, Çandır, Çayıralan, Yenifakılı, Kadışehri ve Çekerek ilçe statüsüne çıkartıldı. Alınan karar sonrası Yamaçlı’da büyük sevinç yaşanırken, Belde halkı Başkan Şaban Altıntaş’ı tebrik ve teşekkür yağmuruna tuttu.

Yamaçlı Belediye Başkanı Şaban Altıntaş’ın; gayretli, kararlı, azimli tutarlı, adaletli yönetim anlayışıyla yürüttüğü “Gönül Belediyeciliği” Belde’yi Yozgat’ın zirvesine taşıdı.
Yamaçlı’nın yıllardır çözülmeyen sorunlarını kısa sürede gerçekle buluşturarak halkın gönlünde taht kuran Başkan Altıntaş, sosyal ve kültürel yaşam alanlarıyla da Yamaçlı’yı ilçelerle kıyas edilir noktaya taşıdı.
3 yıllık görevi sürecinde Belde’yi, yaşanabilir ve huzur kenti yaparak göçü önleminin yanında nüfusu artıran Başkan Altıntaş, bir çok belediyenin yapamadığı hizmet ve yatırımları Yamaçlı’ya taşıyarak Yozgat’ın dikkatlerini üzerine çekmesini bildi.
Yamaçlı Beldesi’ni nüfus ve gelişmişlik sıralamasında Yozgat’ta birinci sıraya çıkaran Belediye Başkanı Şaban Altıntaş’ın hizmet ve yatırımları Ankara’nın gözünden kaçmadı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın görüşü alınarak, Belediye Gelirleri Kanunu'nun Belediyeleri nüfusuyla ve sosyoekonomik durumuna göre gelir sıralamasına koyduğu listede Yamaçlı, Yenifakılı, Çandır, Çayıralan, Çekerek ve Kadışehri ilçelerinin yer aldığı 4’üncü gruba yükseldi. 
Belediyelere ödenecek bütçenin belirlenmesi için yapılan gruplama işleminde, nüfusu 10 bin ile 50 bin arasında olan belediyeler statüsünü alınan Yamaçlı, Yozgat’ta bu gruba giren tek Belde olma ünvanını da elde etti.

Belediye Gelirleri Kanunu'nun Belediye gelirleri gruplamasına göre; Yenifakılı, Çandır,  Kadışehri, Çayıralan, Çekerek, Şefaatli ve Yamaçlı 4'üncü grupta, Ovakent, Sırçalı, Uzunlu, Yenipazar, Doğankent, Baydiğin, Karayakup ve diğer beldeler 5'inci grupta yer aldı.
Yamaçlı Belediye Başkanı Şaban Altıntaş, müjdeli haberi sosyal medya hesabından hemşerileriyle paylaştı. Başkan Altıntaş, "Gelişmekte olan beldemiz nüfusunun artması, belediyemizin sosyoekonomik ve kültürel yatırımların artması nedenleriyle Belediyemiz 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 95’inci maddesi gereğince Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın görüşü alınarak nüfusları ile sosyal ve ekonomik gelişme durumlarına göre hazırlanılarak 03/08/2022 tarih ve 31912 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2022/1 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu genel tebliği ile Belediyemiz 4'üncü Gruba yükseltilmiştir. Bu kapsamda,  4’üncü gruba yükselen Yamaçlı Belediyesi 2022 itibariyle genel bütçeden daha fazla pay alacaktır. 
Yamaçlımız adına olan bu önemli gelişmenin dönemimizde gerçekleşmesinden dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu gelişmeyle daha avantajlı hale gelecek, olumlu sonuçlarını halkımız ile birlikte paylaşacağız. Arzu ettiğimiz bu noktaya ulaşmada mesai harcayan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ