BUGÜN AKMAYAN MUSLUK KALMAYACAK

Okuduğunuz haber
VE YASAKLAR GERİ GELDİ

BOĞAZLIYAN KURUL’A AKIN ETTİ

Anasayfa   /    Güncel    /    VE YASAKLAR GERİ GELDİ

VE YASAKLAR GERİ GELDİ

Dünyayı etkisi altına alan ve yüzbinlerce insanın ölümüne, milyonlarcasının rahatsızlanmasına yol açan koronavirüs salgını, ülkemizde olduğu gibi Yozgat ve Boğazlıyan’da da bulaşını artırarak sürdürüyor. Yetkililerin uyarılarını dikkate almayan; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayan vatandaşlar, vaka sayısının hızla artmasını dikkate alan İçişleri Bakanlığı, yeni tedbir kararları alarak uygulamaya geçirdi. Bu kapsamda toplu etkinlikler, düğün ve nikah törenleri bir saatle sınırlandırıldı.

GÜNCEL      26 Agustos 2020 - 23:20     0

VE YASAKLAR GERİ GELDİ

İçişleri Bakanlığı, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 14 ilde nişan ve benzeri etkinlikle kısıtlama getirdi. Sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi toplu etkinlikler kısıtlanırken, düğün ve nikahlar bir saatle sınırlandırıldı.
DENETİMLER YETERSİZ Mİ?
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre koronavirüs salgınındaki artışın ilçemizde de görüldüğüne dikkati çeken vatandaşlar, bu artışı ambulansların siren seslerinden anlamak mümkün diyerek, yetkililerin denetimlerini biraz daha artırmasını istiyor.
Maske ve hijyen kurallarının yanı sıra özellikle sosyal mesafe kurallarına riayet edilmediğinden şikayetçi olan duyarlı vatandaşlar; “Televizyondan takip ettiğimiz kadarıyla koronovirüs salgını giderek artıyor. Bizler ne kadar dikkat edersek edelim, filyasyona tabii tutulan, rahatsızlığı olduğunu bildiği halde aramızda dolaşan insanların bu hastalığı bizlere bulaştırması kaçınılmaz bir hal alıyor. 
Özellikle ilçe merkezinde dezenfektan noktaları yetersiz denecek kadar az. Bu salgını önlemek sadece Devlet Hastanesi’nin ve Boğazlıyan Belediyesi’nin görevi olmamalı. 
Koronavirüs ile mücadeleyi, Kaymakamlığın bilgilendirmesiyle, aldıkları kararların bizlerin de duyabileceği şekilde açıklamalarıyla, STK temsilcilerinin, diğer kamu kurum ve kuruluşların da yardım ve destekleriyle aşabiliriz” şeklinde konuştular.
YENİ TEDBİR KARARLARI UYGULAMAYA GEÇİRİLDİ
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.
Bu kapsamda daha önce illere gönderilen genelgeler ile salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak düğün (gelin alma, kına dahil), nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin tüm illerde, mümkün olan en kısa sürede tamamlanması, köyler ve/veya sokaklarda yapılan söz konusu etkinliklerin aynı gün içerisinde kalacak şekilde saat sınırlamalarının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenmesi istenildiği anımsatıldı.
DÜĞÜN VE NİKAHLARDA TOPLU YEMEK VERİLMESİ YASAKLANDI
Düğün ve nikahlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılması durdurulacak. Bu şekilde gerçekleştirilecek düğünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecek.
15 YAŞ ALTI ÇOCUKLARIN DÜĞÜNLERE VE NİKAH MERASİMLERİNE KATILMASI YASAKLANDI
Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah merasimlerine katılması yasaklanacak.
Nikah merasimine en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabıta vb.) görevlendirilmesinin sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.
İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra düğün ve nikahlarda, bu Genelge ile düzenlenen hususlar dışında daha önce İçişleri Bakanlığının ilgi genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere eksiksiz riayet edilecek.
HER TÜRLÜ YİYECEK İÇECEK İKRAMI DURDURULACAK
Ülke genelinde; kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek-içecek (paketli su servisi hariç) ikramı durdurulacak.
Vali ve kaymakamlıklarca konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi sağlanacak.
Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195' inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak"
 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ