GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Okuduğunuz haber
VARLIĞIYLA TİRYAKİ OLUNACAK DOSTLAR

ÇOCUK HAKKI, ÇOCUKLARIN HAKKI

Anasayfa   /    Güncel    /    VARLIĞIYLA TİRYAKİ OLUNACAK DOSTLAR

VARLIĞIYLA TİRYAKİ OLUNACAK DOSTLAR

Bir il’i, ilçeyi, beldeyi hatta köyleri sadece yatırımlar değil, o bölgenin dinamikleri kalkındırır. Kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını da canlı, etkin ve heyecanlı kılan dinamiklerdir. Bu dinamiklerin varlığı; bulunduğu alana güven verir, huzur verir. Güven ve huzurun olduğu yerde kalkınma vardır, refah vardır, huzur vardır, gelecek vardır.

GÜNCEL      23 Kasim 2022 - 23:16     0

VARLIĞIYLA TİRYAKİ OLUNACAK DOSTLAR

Eskilerde; kanaat önderleri, akil insanlar, ileri gelenler vardı. Her alanda çözüm ve çekim merkezleri olurlardı. Örnek insanlardı. Küsler barıştırılır, sevenler birleştirilir, sıkıntıya düşen kim olursa olsun ellerinden tutan olurlardı.
Bir bölge geri kalmışlıktan bahsediyorsa eğer; bu dinamikleri kaybettikleri veyahut yok ettikleri içindir.
Bugün Rize’de Zihni Derin, Sivas’ta Nuri Demirağ, Kayseri’de Osman Kavuncu, Yozgat’ta Erdoğan Akdağ, Bilal Şahin gibi öncüler bölgelerinin dinamikleri olmuşlardır. 
Boğazlıyan’ın son 10 yılına baktığımızda; varlıklarıyla mutlu olduğumuz, örnek aldığımız, ilimlerinden irfanlarından istifade ettiğimiz, gençlerimiz için bir mektep, bizler için bir rehber olan Adnan Karamıstıkoğlu ve Tahir Özcan’a ne kadar teşekkür etsek azdır.
Yaklaşık 20 yıldır Boğazlıyan’da faaliyet gösteren ve üretimlerini her geçen gün artırarak ilçenin ekonomisine, istihdamına büyük katkılar sağlayan, tarımsal çeşitliliğin artmasına öncülük eden GEDAŞ AŞ., Genel Müdür sayın Tahir Özcan liderliğinde gelecek adına büyük umut vaat ediyor.
Liderliği yanında, beyefendi kişiliği, mütevazılığı, bilgi, birikim ve öngörüleriyle hepimize örnek olan sayın Özcan’ın mesleki dehası şirketi Yozgat’ta ve Türkiye’de bir marka haline getirmiştir.
Fabrikanın ihtiyacı olan tüm malzeme alımlarını Boğazlıyan esnafından yapması O’nu en büyük ayrıcalıklı kılan özelliklerden sadece bir tanesidir. Bir çok kurum, kuruluş ve firmalar alım satımlarını bırakın Boğazlıyan’ı çevre ilçelerden dahi almazken, sayın Özcan’ın Merkezleri İstanbul’da olmasına rağmen tüm ihtiyaçları Boğazlıyan’dan alması kendisini ayrıcalıklı kılan hasletlerdendir.
Bugün Boğazlıyan istihdamına en büyük katkıyı sağlayan şirketlerden birisi olan GEDAŞ, patates ihtiyacını dışarıdan tedarik ederken, sayın Tahir Özcan’ın göreve başlaması sonrası ilçedeki patates üretimindeki artışın mimarı olmuştur. Hammaddenin yakından temin edilmesi hem üretici için alternatif, hem istihdamın artması ve hem de ekonominin büyümesine yol açmıştır. Bugün GEDAŞ’ta yüzlerce Boğazlıyanlı gencimiz iş imkanına kavuşmuşsa, binlerce ton patates üretimi yapılıyorsa, büyük küçük bir çok esnaf GEDAŞ’ın ihtiyaçlarını karşılıyorsa eğer tüm bunlarda Genel Müdür sayın Tahir Özcan’ın katkısı büyüktür.
Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nden de yerini alan ve yeni yatırımlar için gün sayan GEDAŞ, Boğazlıyan’ın miheng taşı haline gelmiştir.
Kurulduğu günden itibaren adeta bir atölye gibi çalışan BASE Metal de bizler için büyük bir değerdir. BASE Metal denince ilk akla gelen elbette ki Genel Müdür sayın Adnan Karamıstıkoğlu’dur. Bakırı bu denli kıymetli kılan kuşkusuz o kurumun başında bulunan sayın Karamıstıkoğlu’dur.
Gülüşüyle, duruşuyla, mesleki tecrübesiyle yüzlerce gence iş ve aş imkanı sunan sayın Karamıstıkoğlu da tıpkı Tahir Özcan Beyefendi gibi Boğazlıyan’ın dinamiklerinden birisidir. 
Bakır işlemeciliği alanında Türkiye’de söz sahibi olan ve yapmış olduğu ürün çeşitliliği ile dünyanın ilgisini çeken BASE Metal, bu büyümeyi, bu ilgiyi elbette sayın Adnan Bey’e borçludur.
Sayın Karamıstıkoğlu ve sayın Özcan Boğazlıyan için bir değer, birer kıymettir. Her ikisinin varlığı ilçemiz adına mutluluk vesilesidir. 
Ne mutlu Boğazlıyan’a ki, Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Karamıstıkoğlu ve Özcan’lar çoğalacak…

---Mustafa DOĞAN---


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ