Böke Sırçalı’yı ziyaret etti

Okuduğunuz haber
TAZİYE EVİ TAMAMLANDI

Yenifakılı’da El-Nusra terör örgütü üyesi tutuklandı

Anasayfa   /    Güncel    /    TAZİYE EVİ TAMAMLANDI

TAZİYE EVİ TAMAMLANDI

Boğazlıyan’a yapmış olduğu hizmet ve yatırımlara bir yenisini daha ekleyen Belediye Başkanı Gökhan Coşar, hayırsever iş insanlarımızdan hemşehrimiz Çelikel Tarım sahiplerinden Bekir Türkmen ve kardeşlerinin katkılarıyla yapılan kültür ve taziye evinin tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi. Başkan Coşar, şimdi de Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü, morg ve gasilhane binası yapımı için proje çalışmalarını bitirdiklerini ve kısa sürede inşaat çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

GÜNCEL      27 Mayis 2021 - 00:02     0

TAZİYE EVİ TAMAMLANDI

Boğazlıyan Belediye Başkanlığı’na seçildiği günden itibaren ilçenin sorun ve beklentilerine öncelik veren Gökhan Coşar, seçim sürecinde vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.
“Boğazlıyan’ın Miladı” olarak nitelendirilen Boğazlıyan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunu rekor düzeyde tamamlayarak ismini tarihe altın harflerle yazdıran Belediye Başkanı Gökhan Coşar, dün hayal olanları bugün gerçeklerle buluşturdu.
Belediye’yi rutin hizmetler dışına taşıyarak; sosyal, kültürel ekonomik ve istihdam ağırlıklı çalışmalara ağırlık vererek Belediye’yi ilçenin lokomotifi haline getiren Başkan Coşar, hayırseverlerin katkılarıyla da ilçeye yeni hizmet ve yatırımlar kazandırmaya devam ediyor.
ÇELİKEL TARIM’A TEŞEKKÜRLER
Konya’da Çelikel Tarım markasıyla dünyaya ürün satan hemşehrimiz Bekir Türkmen ve kardeşlerinin katkılarıyla temeli atılan Kültür ve Taziye Evi’nin tamamlanarak hizmete girdiğini söyleyen Başkan Coşar, Bekir Türkmen ve kardeşlerine teşekkür etti.
Mezarlık içerisinde kılınan cenaze namazlarının bundan sonra taziye evinin yanında kılınmaya başladığını belirten Başkan Gökhan Coşar, “Zor günlerimizde üzüntümüzü biraz olsun azaltacak, dost ve akraba ziyaretlerinin yapılabileceği Kültür ve Taziye Evi, Boğazlıyan’daki büyük eksikliği gidermiş oldu. İnşallah yine hemşehrilerimizin katkılarıyla yapacağımız Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü, morg ve gasilhane binası yapımına da kısa sürede başlayacağız” dedi.
BAŞKAN COŞAR: BÜYÜK EKSİKLİKTİ
Kültür ve Taziye Evi’nin hizmete girmesiyle birlikte Çarşı içerisindeki trafik sıkışıklığının da ortadan kalkacağını, cenaze namazlarının Taziye Evi’nde kılınacağını anımsatan Başkan Coşar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İlçemizde malumunuz cenaze hizmetleri açısından büyük eksiklik vardı. Taziye evimiz yoktu. Bu konuyu Konya’da Çelikel Tarım markasıyla tüm dünyaya ürün satan Boğazlıyanlı hemşehrilerimiz olan Bekir Türkmen ve kardeşlerine anlattım. Sağolsunlar kendilerinin taziye evi inşaatını üstleneceklerini ifade ettiler ve ilçemize böylesi bir hizmetin kazanılmasına büyük katkı sağladılar. Bekir Türkmen ve kardeşlerine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
Boğazlıyan Belediyesi olarak Çelikel Tarım ile işbirliği yaparak taziye evimizi tamamladık. Şu anda ufak tefek eksiklikler var onları da kısa sürede tamamlayarak içerisinde mutfağı, ses sistemi, lavabolar, abdest hanesi, oturma alanlarıyla hizmet vermeye başladı.
Cenaze namazları daha önce mezarlığın içerisinde kılınıyordu, taziye evinin yanına musalla taşlarını da yaptırarak cenaze namazlarının burada kılınmasını sağladık. Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmeleri için mücadelemiz ve çalışmalarımız devam ediyor.
CENAZE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
Biz seçim sürecinde de Boğazlıyan’ın bütün eksikliklerini gidermeye talip olduğumuzu ifade etmiştik. Zaman zaman sohbetlerimizde geçen ve vaadimiz olan taziye evimizin eksikliğini giderdik. Ancak bunun yanında bir eksiklik daha hissettik. Boğazlıyan’da Belediyemize ait gasilhanemiz ve morgumuz yok. İnsanlar özellikle bayan cenazelerinde büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu eksikliği gidermek için Belediye bünyesinde cenaze hizmetler müdürlüğü kurmaya karar verdik ve geçtiğimiz yıl içerisinde kurduk.
SIRADA HİZMET BİNASI VE GASİLHANE VAR
Şimdi de taziye evinin yanında Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü, Cenaze hizmetleri, morg ve gasilhane için yeni bir bina yapacağız. Aynı zamanda orada bir garaj inşa ederek bütün cenaze hizmet araçlarını buraya taşıyacağız. Burada yapacağımız hizmetlerle vatandaşlarımıza daha sağlıklı, daha düzenli hizmet vermeye gayret edeceğiz.
Bir vatandaşımız rahmetli olduğu zaman bizim aracımız görevli personelimizle birlikte gidecek. Evden cenazemizi alıp getirecek, gasilhanede yıkayacak, kefenleyecek ve morga koyacak. Yine cenaze namazı burada kılınacak, defin işlemi yapıldıktan sonra taziyeler de burada yapılacak. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor.
COŞAR: SİZİN DE KATKINIZ OLSUN
Şu anda yapacağımız çalışmaların planını bitirdik. Bu inşaatımızı yine hemşehrilerimizle beraber yapmak istiyoruz. Bu işi emanet usulü yapacağız. Buraya katkı sağlamak isteyen bütün hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz.
Yapacağımız birimde bütün köylerimize de hizmet vermeyi planlıyoruz. Boğazlıyan’ımız dışındaki köylerimizde de bir cenazemiz olduğu zaman yine aracımız görevliyle birlikte gidecek ve morg ve gasilhanede işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar köye götürüp teslim etmeyi planlıyoruz. Bu tesisi 2022 yılında bitirmeyi hedefliyoruz.
Boğazlıyan’daki eksiklikleri giderme noktasında bütün ekibimizle ve gücümüzle birlikte çalışmaya devam ediyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ