SAĞLIK İÇİN SÜT İÇİN!

Okuduğunuz haber
TARIM ARAZİLERİNİ DOLU VURDU

KARANTİNA GÜNDEMDE!

Anasayfa   /    Güncel    /    TARIM ARAZİLERİNİ DOLU VURDU

TARIM ARAZİLERİNİ DOLU VURDU

Dün geceden itibaren şiddetini artıran sağanak ve dolu yağışı, Boğazlıyan ilçesine bağlı 1 belde ve 5 köyde bulunan 11 bin dekarlık tarım arazisinde zarara yol açtı. Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlmiye Çelik Saygın ve görevli ziraat mühendisleri hasar gören arazilerde incelemelerde bulundu. Ovakent beldesinde ise aşırı rüzgar sebebiyle sera tesisi adeta kullanılmaz hale geldi.

GÜNCEL      04 Haziran 2020 - 00:30     0

TARIM ARAZİLERİNİ DOLU VURDU

Dün gece etkili olan sağanak ve dolu yağışı Boğazlıyan ilçesine bağlı 1 belde ve 5 köyde bulunan 11 bin dekarlık tarım arazisine büyük zarar verdi.
İlçeye bağlı Ovakent Beldesi, Devecipınar, Belören, Yazıkışla, Müftükışla ve Oğulcuk köylerinde buğday, arpa, şeker pancarı ve kurufasulyede ciddi hasara yol açtı. 
TARIM ARAZİSİNDE HASAR BÜYÜK
Yağış ve doludan zarar gören arazileri yerinde incelemek üzere belde ve köylere giden İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlmiye Çelik Saygın ve görevli ziraat mühendisleri, zarar gören arazileri tek tek gezerek incelemelerde bulundu. 
“Sebzemi KOP’tan topluyorum” projesi kapsamında Ovakent’te yapılan sera da yağış ve aşırı rüzgar sebebiyle büyük hasara uğradı. 
FETHİ YILDIZ BİLGİ ALDI
Dolu yağışından dolayı büyük zarar gören Devecipınar köyündeki hemşerilerini arayarak bilgi alan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bölgenin afet kapsamına alınmasını gündeme getireceğini belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletti. 
BAŞER; BAŞKAN VE MUHTARLARI ARADI
Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Ovakent Belediye Başkanı Yusuf Büyük ve doludan etkilenen köy muhtarlarını arayarak bilgi aldı.
Bölge çiftçisine geçmiş olsun dileklerini ileten Başer, Boğazlıyan’a bağlı belde ve köylerde etkili olan yağış ve doludan dolayı mağdur olan çiftçilerin zararlarının telafisi için çalışma başlatacağını söyledi.
MÜDÜR SAYGIN ÇELİK ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRDİ
Öte yandan; Boğazlıyan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlmiye Çelik Saygın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yağışlardan dolayı zarara uğrayan çiftçilerin zararlarının telafisi için neler yapması gerektiği hususunda bilgiler aktardı.
Çelik, paylaşımında şu bilgilere yer verdi:
Ovakent Beldesi, Devecipınar, Belören, Yazıkışla, Müftükışla ve Oğulcuk köylerimizde dolu zararından kaynaklı hasar gören arazilerin tespitleri tamamlandı. Bu köylerimizde arazileri zarar gören çiftçilerimiz TARSİM eksperlerini aramaları gerekmektedir. 
Eksperleri izin vereceği zarar tespit evrakları ile kredi kullandıkları kurumlara 30 gün içinde başvuru yapıp evraklarını teslim etmek zorundadır. Aksi taktirde yapılandırma ardan faydalanamayacaklardır. Tüm çiftçilerimize ilanen duyurulur.”

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ