BİLSEM’LE ‘KORONA’CAK

Okuduğunuz haber
TAFLIOĞLU SORUNLARI ANLATTI

Boğazlıyan Belediyesi

Anasayfa   /    Güncel    /    TAFLIOĞLU SORUNLARI ANLATTI

TAFLIOĞLU SORUNLARI ANLATTI

Yenifakılı Ziraat Odası Başkanı, ilçede tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sunuyor

GÜNCEL      26 Mart 2020 - 00:04     0

TAFLIOĞLU SORUNLARI ANLATTI

İlçesinin tarım ve hayvancılığının gelişmesi noktasında büyük çaba sarfeden, çiftçiyi bilinçlendirmenin yanında modernazisyonuna yardımcı olan Yenifakılı Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, önceki gün tarım ve hayvancılıkta yaşanılan sorun ve beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay’a aktarmak üzere Külliye’ye gitti. 

Yenifakılı Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, ilçe tarım ve hayvancılığının gelişmesine büyük katkı sağlıyor.
Göreve seçildiği günden itibaren; her fırsatta hemşerileriyle bir araya gelerek bilinçlenmesini sağlayan Başkan Taflıoğlu, fidan dağıtımından, taş toplanmasına, tohumundan gübresine varıncaya kadar her alanda çiftçi ve üreticinin yanında yer almaya devam ediyor.
Hemşerileriyle sık sık bir araya gelerek sorun ve beklentileri dinleyen Başkan Ender Taflıoğlu, çiftçilerin taleplerini yetkililere ileterek çözümü noktasında hiçbir çalışmadan geri durmuyor.
Geçtiğimiz gün Yozgat Ziraat Odaları başkanları ile birlikte Külliye’ye giden Taflıoğlu, Yenifakılılı hemşehrilerinin sorunlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay’a iletme fırsatı buldu.
Yenifakılı ilçesinde tarım ve hayvancılığın gelişiminin önünde Büyük Ova Projesi’nin büyük bir set oluşturduğunu aktadar Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, “Hayvancılığın yaygın olduğu ilçede, üreticilerin süt çiftliği ve ahır yapmada zorluklar çekmekte, yapılacak yatırımlar Büyük Ova Projesi’ne takılmaktadır. Öncelikle bu projenin kapsadığı alanın biraz daha daraltılmasını talep ediyoruz. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki ziraat mühendisi ve veteriner hekim sayısının artırılması, tarım ve hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Sayının yetersiz olması sebebiyle mühendisler ve veteriner hekimlerimiz istenilen düzeyde kontrollere çıkamıyorlar.
Ayrıca, şeker pancarı ve hububata dayalı ekim yapan çiftçilerimize Tarım ve Hayvancılık bünyesindeki ARGE tarafından alternatif ürün önermelerini talep ediyoruz” şeklinde sorun ve beklentileri aktardığını söyledi.
Ziraat Odası Başkanları tarafından yapılan ziyarette ayrıca; Yozgat'taki tarımsal ve kırsal kalkınmayla ilgili mevcut durumun değerlendirilerek, üretimin desteklenmesi amacıyla sürdürülen ve yapılması planlanan projelerin ele alındığı öğrenildi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ