ÖĞRENCİLER’DEN 15 TEMMUZ GAZETESİ

Okuduğunuz haber
SOSYAL HİZMETLER MÜCADELE EDİYOR

UZUNLU’DA FUAR ŞENLİĞİ

Anasayfa   /    Güncel    /    SOSYAL HİZMETLER MÜCADELE EDİYOR

SOSYAL HİZMETLER MÜCADELE EDİYOR

Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü. "Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı" kapsamında velileri bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma amacıyla başlattığı seminerlere aralıksız devam ediyor.

GÜNCEL      22 Aralik 2021 - 23:30     0

SOSYAL HİZMETLER MÜCADELE EDİYOR

Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü. "Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı" kapsamında velileri bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma amacıyla başlattığı seminerlere aralıksız devam ediyor.
Daha önce ilçe merkezinde bulunan 5 okulda velilerle buluşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevda Şahin ve uzmanlar, bilişim teknolojileri ve internetin etkileri, bebeklik ve erken çocukluk dönemi ile okul çağı ve ergenlik dönemlerinde karşılaşılan ve yapılması gerekenler konularında bilgiler aktardı.
Cumhuriyet Ortaokulu ve Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda velilerle bir araya gelen Eğitim ve Danışmanlık Birimi Psikolojik Danışmanı Damla Cankurtaran, bilişim teknolojileri ve internetin etkisi hakkında bilgiler verdi.
Günümüzde internetin yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyleyen Cankurtaran, “Geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında, özel bir çaba gösterilmediği durumlarda, çocukların internet ve bilişim teknolojileriyle yaşamlarının erken döneminde karşılaştıkları artık hepimizin bildiği bir gerçektir” dedi.
Psikolojik Danışmanı Damla Cankurtaran, konuşmasında şu bilgileri aktardı:
“BEBEKLİK VE ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ: Bebeklik ve erken çocukluk dönemi (0-6 yaş): • beyin gelişimi • dil ve konuşma gelişimi • sosyal beceri gelişimi • güvenli bağlanma ilişkisi ve • sağlıklı davranışların gelişimi açısından çok önemli bir dönemdir.
OKUL ÇAĞI VE ERGENLİK DÖNEMİ: Okul çağı ve ergenlik döneminde bilişim teknolojileri ve internetin etkisini belirleyen en önemli iki faktör bu teknolojilerin içeriği ve kullanım şeklidir:
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE İNTERNETİN ETKİSİ: Bilişim teknolojileri ve internetin çocuk ve ergenler üzerindeki etkisini belirleyen başlıca faktörler şunlardır: 1) Çocuk ve ergenin yaşı ve içinde bulunduğu psikososyal dönem 2) Çocuk ve ergenin ruhsal yapısı 3) Bilişim teknolojileri ve internetin kullanım şekli.”
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevda Şahin, seminerlerin devam edeceğini söyledi.
Eğitim ve Danışmanlık Birimi Psikolojik Danışmanı Damla Cankurtaran tarafından ilçemiz Cumhuriyet Ortaokulu velilerine ve Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velilerine yönelik "Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı" kapsamında "Bilişim Teknolojilerinin Çocuk ve Gençlerin Biyopsikososyal Gelişim Dönemlerine Etkisi" konulu seminer gerçekleştirildiğini aktaran Şahin, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında ilçemiz okullarından 7 okulumuzda farklı konularda düzenlenen seminerlerde ev sahipliği yapan okul yöneticilerimize, seminer görevlimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ