HEDEF A SINIFI AKREDİTE BORSA

Okuduğunuz haber
SOĞAN TARLADA 60 KURUŞ, MARKETTE 3 LİRA

92 yaşında Kovid hastalığını yendi

Anasayfa   /    Güncel    /    Soğan tarlada 60 kuruş, markette 3 lira

Soğan tarlada 60 kuruş, markette 3 lira

Çekerek ilçesine bağlı Çandır köyünde bulunan tarlalarda soğan hasadı, çevre illerinden gelen işçiler tarafından yapılıyor.

GÜNCEL      13 Eylül 2021 - 22:29     0

Soğan tarlada 60 kuruş, markette 3 lira

Tarlada 60 kuruş olan soğanın kilosu markette ise 3 liradan satılıyor.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden Yozgat'a gelen tarım işçileri, soğan hasadı için erken saatlerden itibaren tarlada çalışmaya başlıyor. Kurumuş soğanların sökümünü yapıp çuvallara dolduran işçilerin soğanları kamyonlara yüklenip satışa hazır hale getiriliyor.
Soğan tarlasında çalışan işçilerden Adem Sakın, bu yıl 10 ton verim elde edebileceklerini söyleyerek tarlada soğanın 70 kuruşa satıldığını dile getirdi. Sakın, “Tarlada soğan fiyatının 1 TL'nin üzerinde olması gerekiyor.
Maliyetler çok yüksek çiftçi bu fiyata zarar ediyor. Tarladan 60-70 kuruşa alınan soğanlar marketlerde 2-3 liraya satılıyor” dedi.

 

 

Etiketler

#Çandır

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ