EĞİTİM SORUNSUZ BAŞLADI

Okuduğunuz haber
ŞİMŞEK IŞIK SAÇIYOR

DESTEK BİZDEN, OKUMAK SİZDEN

Anasayfa   /    Güncel    /    ŞİMŞEK IŞIK SAÇIYOR

ŞİMŞEK IŞIK SAÇIYOR

Boğazlıyan eğitimi, aldığı mesafeyle Yozgat’a ışık tutuyor. Geçmiş yılların istatistik bilgileri ortaya konmuş olsa, gerek okur-yazarlık oranındaki yükseklik ve gerekse sınavlardaki başarılar bunu ortaya koyar…

GÜNCEL      09 Eylül 2019 - 23:27     0

ŞİMŞEK IŞIK SAÇIYOR

Yozgat Merkez dahil bir çok ilçe okullaşma oranlarında Boğazlıyan’ın çok gerisinde kalır. Boğazlıyan’daki sınıfa düşen öğrenci sayısı ile diğerlerini bir tutamazsınız. Geçmiş yıllardaki idarecilerin öngörüleri ile ilçeye kazandırılan okullar sayesinde rahat bir dönem geçiriyor ilçemiz. Her yıl yenilerinin eklenmesi, geleceğe yapılan yatırım olarak görülebilir.
2019-2020 eğitim-öğretim sezonuna girdiğimiz şu günde, beklenilen açıklamayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Mustafa Şimşek, eğitim yılının sorunsuz başladığını duyurdu. Öğretmen açığının yeni atananlarla birlikte yüzde 90’lar seviyesinde kapanması Boğazlıyan eğitiminin geleceği açısından oldukça sevindirici.
Sayın Şimşek’in bu konudaki çalışmaları küçümsenemez. Yıllarını idarecilik yaparak geçirmiş, geçmişi başarılarla dolu, Boğazlıyan milliyetçisi hemşehrimiz sayın Şimşek, büyük bir eseri Boğazlıyan’a kazandırmanın haklı gururunu yaşasa azdır.
Hiçbir zaman kendisini öncelediğine şahit olmadım. Gecesini-gündüzünü eğitime vakfeden, ilçe eğitimini zirveye taşımak için kafa yoran sayın Mustafa Şimşek, LGS sonuçlarında elde edilen başarıyı mütevazılığı gereği açıklamadı…
Biliyorum ki, Boğazlıyan LGS sonuçlarında ilk üçün içerisinde. 
Asıl beklenti 2019-2020 eğitim öğretim yılında. Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce öğrenci Fen Lisesi’ni kazanarak başka il ve ilçelere gittiğini hepimiz hatırlıyoruz. Neden Boğazlıyan’da Fen Lisesi yok feryatları hala kulaklarımızda. 
Çekerek’e, Sorgun’a, Akdağmadeni’ne, Yerköy’e hatta Yozgat Merkez’e ikincisi açılırken, Boğazlıyan niçin tercih edilmedi üzerinde konuşulması gereken bir konu.
Bugün açılsa bile artık fazla bir cazibesinin kaldığı söylenemez. Zira, fen liselerinin sayısı, Anadolu Liseleri sayısına yakın…
İşte tam bunlar konuşulduğu günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan sayın Mustafa Şimşek, BİLSEM fikrini ileri sürdü. Boğazlıyan’a kurulacak Bilim Sanat Merkezi’nin açılmasının fen lisesinden daha zor olduğunu biliyordu. Mücadele etti, Yozgat başta olmak üzere Ankara’yı mesken tuttu ve başardı.
Türkiye’de sayıları çok az olan, Kayseri’de dahi sayısı bir ikiyi geçmeyen BİLSEM, İlçe Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü, Yozgat Valisi, Yozgat Milletvekilleri’nin de destek ve katkılarıyla Boğazlıyan’a açıldı.
Türkiye rekoru kırılacak çabuklukta kurulumu gerçekleştirilen BİLSEM’de şu an için hiçbir eksik yok. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen atamaları gerçekleştirildi. Birçok il ve ilçeyi kıskandıran Boğazlıyan BİLSEM şimdi öğrenci bekliyor.
Özel yetenekli öğrencilerin istifade edebileceği; Boğazlıyan, Sarıkaya, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı bölgesinden sınavla belirlenecek öğrenciler, ders bitiminde taşımalı eğitim gibi ilçemize gelecek ve eğitimin laboratuarı denilen BİLSEM’de ders görecek. Hem de Bakanlığın atamış olduğu branşlarında uzman öğretmenler tarafından. 
2019-2020 eğitim-öğretim yılı, Boğazlıyan’ın eğitimde şaha kalktığı, başarılarıyla isminden sıkça söz ettirdiği bir ilçe olacak, bundan hiç şüphem yok…
Fen Lisesi için dışarıya öğrenci gönderen Boğazlıyan’dan, BİLSEM için yüzlerce öğrencinin geleceği Boğazlıyan’a… Nereden nereye…
Teşekkürler sayın Şimşek… 


KİM KİMDİR? 
• Telefonundan “Olası dolandırıcı” yazılı ibare ile aranan Eski Seçilmiş?
• Yeni makam beklentisiyle derin düşüncelere dalan Siyasetçi?
• Köyünde maden olduğunu, aramaya gelenler tarafından öğrenen Muhtar?
• Bugün ilçemize sürpriz ziyaret gerçekleştirecek olan İl Müdürü?
• Muharrem Ayı dolayısıyla Meydan’da Aşure dağıtan Belediye Başkanı?

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ