AYDIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

Okuduğunuz haber
ŞANLI ZAFERİN 100. YILI

ŞEKERBANK’A YENİ MÜDÜR

Anasayfa   /    Güncel    /    ŞANLI ZAFERİN 100. YILI

ŞANLI ZAFERİN 100. YILI

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında başlayan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasının 100. yılı Boğazlıyan’da da coşku ve heyecanla kutlandı.

GÜNCEL      01 Eylül 2022 - 00:32     0

ŞANLI ZAFERİN 100. YILI

30 Ağustos Zafer Bayramı 100. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ve heyecanla kutlandı. 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz, Türk Ordusunun zaferiyle sonuçlandı. 30 Ağustos 1922 yıllarca süren Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığını müjdeleyen bir tarih olarak da kayıtlara geçti.
Boğazlıyan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’ncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende emsalsiz bir kahramanlık destanının 100. yıl dönümünü milletçe birlik ve dirlik içinde kutlamanın mutluluk ve heyecanının yaşandığı vurgulandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı‘nın 100’ncü yıl dönümü Boğazlıyan’da coşkuyla kutlandı.         Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlama törenine İlçe Kaymakamı Recep Aydın, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Askerlik Şubesi Başkan vekili Asteğmen Hüseyin Albay, Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcı vekili Cumhuriyet Savcısı Emre Dursun,  Boğazlıyan Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Yalçın, şehit aileleri ve gaziler ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlenen tören Kaymakam Recep Aydın ve Belediye Başkanı Gökhan Coşar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla birlikte şanlı bayrağımız göndere çekildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şube Başkan vekili Asteğmen Hüseyin Albay, yaptı.
Albay, konuşmasında; “Bugün Yüce Türk ulusunun, esaret zincirine vurulmak istendiği, aziz vatanın işgal edildiği, ordularımızın dağıtıldığı karanlık bir ortamdan kurtuluşa ve aydınlığa ulaştığımız 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yıl dönümünü kutlamaktayız” dedi.
“Tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş Türk Milleti şanlı tarihine altın harflerle yazdırdığı başkomutanlık meydan muharebesi sonucunda işgal birliklerinin ülkemizi büyük bir yenilgiyle terk ettiği emsalsiz bir kahramanlık destanının 100. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı milletçe birlik ve dirlik içinde kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz” diyen Albay, şunları söyledi.
“100 yıl önce, sayı, silah ve teknolojik olarak Türk ordusundan çok üstün olan düşman kuvvetleri karşısında kazanılan bu zaferle milletimiz birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istiklalinden en zor şartlarda dahi vazgeçmeyeceğini adeta tüm dünyaya haykırmıştır.
Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.
Uzun süren savaşlarla yorgun düşmüş, vatan kaynakları elinden alınmış, zulme uğramış, bir ulus tükendi dendiği anda varlığını ortaya koymuş, canından can vererek bir ordu kurmuştur. Bu zafer yoktan bir ordu kurabilen inandığı değerler uğruna tek yumruk olabilen ve vatan uğrunda ölmeyi şeref sayan Türk insanının kudretinin en büyük göstergesidir.”
Mazisi Türk tarihi ile başlayan kahramanlığını ulusun özünden alan Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bu günde Türk yurdunun yılmaz bekçisi ve ulusun koruyucusu olmaya devam edeceğini vurgulayan Albay, “Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren kurtuluş savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.
Bu tarihi gün vesilesiyle, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anarken, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad’ olsun” ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ