Devrilen traktörde çiftçinin eşi feci şekilde can verdi

Okuduğunuz haber
ROMA HAMAMI MECLİS GÜNDEMİNDE

LEKESİZ’İN ACI GÜNÜ

Anasayfa   /    Güncel    /    ROMA HAMAMI MECLİS GÜNDEMİNDE

ROMA HAMAMI MECLİS GÜNDEMİNDE

Kapısına kilit vurulan 2000 yıllık tarihi hamam Roma Hamamı meclis gündeminde

GÜNCEL      01 Aralik 2020 - 00:07     0

ROMA HAMAMI MECLİS GÜNDEMİNDE

Sarıkaya ilçesinde bulunan ve tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan Basilica Therma Roma Hamamı'nda duran kurtarma ve kazı çalışmaların ardından MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, TBMM'ye soru önergesi verdi.
MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, mimari özelliğini kaybetmeden günümüze kadar gelen Basilica Therma Roma Hamamı'nda 3 yıl önce başlatılan kamulaştırma ve kurtarma çalışmalarının durdurulması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi. Sedef, 4 maddeden oluşan soru önergesinde Basilica Therma Roma Hamamı'nın ülke ve Yozgat için önem arz ettiğine ve bir an önce turizme kazandırılması gerektiğine değindi.
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasının istendiği önergede, “Yozgat Sarıkaya Antik Roma Hamamının kazı alanında kurtarma kazı çalışmaları devam edecek midir? Yozgat Sarıkaya Antik Roma Hamamının kazı alanı genişletilecek midir? Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılan eserler ören yeri kapsamına alınıp turizme açılacak mıdır? Bölgede acil ihtiyaç duyulan çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmaları için planlama ve projelendirme yapılmakta mıdır? Projelendirme mevcut ise bunun ne zaman hayata geçirilmesi planlanmaktadır?” soruları yer aldı.
2017 yılında başlatılan kazı çalışmaları neticesinde 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan tarihi Roma Hamamı, 2020 yılı Temmuz ayında açıklanan daimi listede yer alamamıştı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ