"BORÇLARI SİLECEĞİZ"

Okuduğunuz haber
“ÖTV’Yİ KALDIRACAĞIZ”

BİR ÇINAR’I DAHA KAYBETTİK

Anasayfa   /    Güncel    /    “ÖTV’Yİ KALDIRACAĞIZ”

“ÖTV’Yİ KALDIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarım Sigortaları Havuzu’nu (TARSİM) yeniden yapılandırarak çiftçi dostu bir kurum haline getireceğiz. Yönetiminde çiftçilere de yer vereceğiz. Yata mazot hangi fiyattan veriliyorsa çiftçinin traktörün de aynı fiyattan vereceğiz. Çiftçinin mazotundaki ÖTV’yi kaldıracağız”dedi.

GÜNCEL      03 Kasim 2021 - 23:54     0

“ÖTV’Yİ KALDIRACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünde çiftçiler ve köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkenin kaynak sorunu bulunmadığını belirterek,”Bütün mesele, kaynak kimin için harcanır? Üreten için mi, alın teri döken için mi harcanacak yoksa birilerine mi verilecek? Şimdi birilerine veriliyor. Biz ona ‘5’li çete’ diyoruz. Oraya veriliyor, büyük ölçüde. Üretene verilmiyor, çiftçiye verilmiyor. Size verilmiyor ama sizin tarımdan çekilmenizi teşvik ediyorlar, dışarıdan getiriyorlar. ‘Dışarıdan daha ucuza getiriyoruz’ diyorlar.”dedi.
SİZE VERİLEN PARADAN DAHA FAZLASINI YURT DIŞINDAKİ ÇİFTÇİYE VERİYOR
“Dolar arttı, aldı başını gidiyor. Size verilen paradan çok daha fazlasını yurt dışındaki çiftçiye veriyor.”diyen Kılıçdaroğlu, “Onlar kazanıyor, siz kazanmıyorsunuz. Onlar kar ediyor, siz kar etmiyorsunuz. Biz onlardan mal alıyoruz kazanıyorlar, bir de onların devleti çiftçisine büyük yardımlar yapıyor. İki yerden kazanıyorlar. Siz de kaybediyorsunuz. Bunu değiştireceğiz. Beraber değiştireceğiz.
ÇİFTÇİNİN BORÇ FAİZİ SİLİNECEK
İlk olarak çiftçinin ister bankalardan, ister Tarım Kredi Kooperatifi’nden aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğiz. Faiz yok, ana parayı da makul şekilde alacağız. Hiçbir çiftçinin üretim araçları asla ve asla, borcu ne olursa olsun haczedilmeyecek. Alıcı bulamıyorsa devlet ürünlerin tamamını taahhüt ettiği fiyattan alacak, çiftçi zarar etmeyecek. Çiftçinin zarar etmesi Türkiye’nin zarar etmesi demektir. Tarım Kanunu’nun 21. maddesindeki yüzde 1 oranı… Yüzde 1 oranı bütçeye koyacağız ama bu bütçeyi yaparken çiftçi birliklerini mutlaka davet edeceğiz. Yüzde 1’in nerelere harcandığını denetleyecekler. Hükümet olarak çiftçilerin temsilcilerinin denetime açık olacağız.
ÇİFTÇİNİN MAZOTUNDA ÖTV KALKACAK
Tarım Sigortaları Havuzu’nu (TARSİM) yeniden yapılandırarak çiftçi dostu bir kurum haline getireceğiz. Yönetiminde çiftçilere de yer vereceğiz. Yata mazot hangi fiyattan veriliyorsa çiftçinin traktörün de aynı fiyattan vereceğiz. Çiftçinin mazotundaki ÖTV’yi kaldıracağız.”diye konuştu.
UCUZ GÜBRE İÇİN DEVLET GEREKİRSE FABRİKA KURACAK
Ucuz gübre için devletin gerekirse fabrika kuracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, hayvancılık yapılan kırsal bölgelerde her ilçeye ve köye veteriner, tarım yapılan yerlere de ziraat mühendisi ya da teknisyeni görevlendireceklerini ifade etti.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ