İKTİDARA HAZIRIZ, İKTİDARA TALİBİZ

Okuduğunuz haber
ÖĞRENCİLERE “GIDA GÜVENLİĞİ VE İSRAF” EĞİTİMİ

UÇAR, “YENİDEN REFAH” DEDİ

Anasayfa   /    Güncel    /    ÖĞRENCİLERE “GIDA GÜVENLİĞİ VE İSRAF” EĞİTİMİ

ÖĞRENCİLERE “GIDA GÜVENLİĞİ VE İSRAF” EĞİTİMİ

Boğazlıyan’da ilköğretim öğrencilerine "Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" ile ilgili eğitim verildi.

GÜNCEL      21 Mart 2023 - 00:08     0

ÖĞRENCİLERE “GIDA GÜVENLİĞİ VE İSRAF” EĞİTİMİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda 2018 yılından itibaren "Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlere önceki gün bir yenisi daha eklendi. 
Boğazlıyan Şehit Seyit Yalçın Ortaokulu’ndaki öğrencilere güvenilir gıdaya ulaşmada bilmeleri gereken hususların yanı sıra gelecek nesillere sürdürülebilir gıdanın sağlanması için gıda israfı konusu anlatıldı.
Ziraat Mühendisleri tarafından verilen eğitimde; gıda güvenilirliği, gıdaların muhafaza yöntemleri, gıda satın alırlarken dikkat etmeleri gereken hususlar, son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki fark, gıda kaynaklı zehirlenmeleri ile ilgili konulara dikkat çekildi.
İnteraktif öğrenme metoduyla gıda israfının önüne geçmek için, alışveriş, muhafaza ve tüketim aşamalarında çocukların uygulayabileceği önlemlerin aktarılmasına müteakip çocuklar için hazırlanan gıdanı koru kampanyasının maskotu olan "Cano" nun kısa filminin gösterilmesiyle eğitim tamamlandı..

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ