KOOPERATİF SAHAYA İNDİ

Okuduğunuz haber
ODALAR SEÇİME GİDİYOR

Yapılandırmada son gün

Anasayfa   /    Güncel    /    ODALAR SEÇİME GİDİYOR

ODALAR SEÇİME GİDİYOR

İçlerinde Boğazlıyan'ında bulunduğu Yozgat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine bağlı 30 meslek odasının seçim süreci 2 Ocak’ta başlayacak.

GÜNCEL      29 Eylül 2021 - 23:13     0

ODALAR  SEÇİME GİDİYOR

Yozgat’ta bulunan ve üye sayılarının toplamı 15 bini bulan 30 esnaf odası için kongre süreci 2 Ocak tarihi itibariyle başlıyor. Meslek odalarının 31 Mart tarihine kadar kongrelerini bitirmesi gerekiyor.
Ocak ayında başlayacak seçimlerde il merkezinde 8 meslek odası ile ilçelerde bulunan 22 meslek odalarının seçimi 2 Ocak 2022 başlayacak ve üç ay içerisinde tamamlanacak. Ocak, Şubat ve Mart aylarında yapılacak seçimlerde esnaflar temsil edildikleri odaların başkan ve yönetim kurullarını belirleyecek. 3 aylık sürenin sonunda ise Mayıs ve Haziran aylarında ise esnaf ve sanatkarlar odalarının seçimleri tamamlanacak.

Tüm dünyayı etkisi alan korona virüs nedeniyle sıkıntılı günler geçiren esnaflar, Ocak ayından itibaren sandık başına giderek başkanını seçecek. Pandemi sürecinde işyerlerini kapalı tutan esnaflar, destek ve yardımlarla ayakta kalırken, seslerini bağlı bulundukları odaların yönetimleriyle duyurmaya çalıştı.
Yozgat’ta bir çok oda başkanı üyeleri için yoğun çaba gösterirken, bir nebzede olsa nefes almalarını da katkı sağladılar.
Yozgat’ta geçtiğimiz yıllarda oldukça hareketli geçen oda seçimlerinin bu yıl sakin geçmesi bekleniyor. Oda yönetimlerine talipli sayısının beklentilerin altında olacağını konuşulmaya başlandı.
Esnafı dinleyin
Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Latif Altın, seçim sürecine henüz girilmediğini belirterek, oda yönetimlerine üyelerle bir araya gelin çağrısında bulundu.
Pandemi nedeniyle esnafın oldukça zor bir süreç yaşadığının altını çizen Başkan Altın, oda yönetimlerinin her ortamda üyeleriyle iç içe olmalarını istediklerini ifade etti.

ESOB Başkanı Altın, kongreler sürecini şu şekilde anlattı: “4 yılda bir yapılan oda seçimleri 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında yapılacak. Oda seçimlerinin ardından Mayıs ayında birlik seçimi yapılacak ve bu seçimde odaların başkan ve yönetim kurullu üyeleri oy kullanabilecek. Temmuz ayında ise federasyon seçimleri başlıyor. Federasyon seçimlerinin sonrası eylül ayında konfederasyon seçimleri yapılacak.”
Seçim yapılacak esnaf
odaları ve başkanları
Yozgat Marangozlar ve Hızarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sadettin Kaya, Yozgat Terziler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gönül, Yozgat Madeni İşler Esnaf Odası Mustafa Karabulut, Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Yozgat Berberler Esnaf Odası Sedat Güneş , Yozgat Bakkallar Esnaf Odası M. Atilla Saygı, Yozgat Kahveciler Esnaf Odası Eyüp Coşgun, Yozgat Elektrik, Elektronik, Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası Mehti Ulusoy, Yenifakılı Esnaf Odası Zeki Soy, Akdağmadeni Esnaf Odası Ömer Osman Tekin, Akdağmadeni Şoförler ve Otomobilciler Odası Latif Altın, Saraykent Esnaf Odası Gaffar Ceylan, Boğazlıyan Şoförler ve Otomobilciler Nakliyeciler Esnaf Odası Ahmet Hatip, Boğazlıyan Esnaf Odası Sinan Yazılıtaş, Çandır Esnaf Odası İsmail Hakkı Fidancıoğlu, Çayıralan Esnaf Odası Veli Akdoğan, Çekerek Esnaf Odası Mehmet Canbolat, Sarıkaya Esnaf Odası Necati Polat, Sarıkaya Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Fuat Özer, Sorgun Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası İsmail Kaplan, Sorgun Esnaf Odası Erdal Kaygusuz, Şefaatli Esnaf Odası Mehmet Doğançay, Şefaatli Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Muhlis Toprakçı, Yerköy Kahveciler, Otelciler ve Hamamcılar Esnaf Odası Çelebi Kılıçay, Yerköy Madeni İşler Esnaf Odası Hacı Şeker, Yerköy Lokantacılar, Kasaplar ve Fırıncılar Esnaf Odası Mustafa Özdemir, Yerköy Nakliyeciler ve Şoförler Esnaf Odası Ahmet Demir, Yerköy Bakkallar, Sebzeciler ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası İsmail Bulut, Kadışehri Esnaf Odası Ramazan Taş, Aydıncık Esnaf Odası Halil Taşdemir

 

 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ