BORSA İSTİŞARE ETTİ

Okuduğunuz haber
ÖCALAN BOĞAZLIYAN’I ANLATTI

SORUNU ÇÖZERSE ÖCALAN ÇÖZECEK!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ÖCALAN BOĞAZLIYAN’I ANLATTI

ÖCALAN BOĞAZLIYAN’I ANLATTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Kayseri’de düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısı’na katılan Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan, İlçenin sorun ve beklentilerini Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletti. Öcalan, “Termal kaynaklarımız tarım ve turizm alanlarında kullanılmasının önü açılmalı, yatırım ve istihdamın artırılması için Organize Sanayi Bölgesi kurulmalı ve Boğazlıyan’ın Büyük Ova Projesi kapsamından çıkartılmalıdır” dedi.

EKONOMİ      21 Subat 2019 - 00:09     0

ÖCALAN BOĞAZLIYAN’I ANLATTI

Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan, Boğazlıyan’ın gelişip büyümesi noktasında önünde bulunan engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kayseri’de düzenlenen Bölgesel ve İstişare Toplantısı’na katılan Başkan Öcal Öcalan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da hazır bulunduğu salonda söz alarak, Boğazlıyan’ın sorun ve beklentilerini dile getirdi.
Bölgede yeni istihdamın alanları oluşmasının önünde büyük engel olan Büyük Ova Projesi’nde revizyon yapılmasını talep eden Öcalan, Cavlak Bölgesi’nin sadece turizm alanına değil, tarımsal yatırımlara da açılması gerektiğini söyledi. 
Boğazlıyan’a Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla birlikte yeni tesislerin istihdam kapılarının açılmasına vesile olacağını anımsatan TSO Başkanı Öcal Öcalan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
BÜYÜK OVA PROJESİ, YATIRIMIN ÖNÜNDE ENGEL
“Resmi Gazete’de 2016/9620 sayılı kararla yayımlanan bazı ovalar Büyük Ova olarak belirlenmiş, ilçemiz de bu kapsama alınmıştır. Önceki yıllarda yatırımcılarımız büyük maliyetlerle iş kurmak için Kayseri Yolu güzergahındaki arazilerde bu kapsama alınmıştır. İlçeye yatırım yapılamamaktadır. İmar planının revizyonu yapılarak yatırım yapılabilecek, iş alanlarının Ova kapsamından çıkarılması gerekmektedir.
TERMAL KAYNAKLAR KULLANILAMIYOR
Bölgedeki termal kaynaklar etkin bir şekilde kullanılmamaktadır. Bölgemizdeki Cavlak Termal Bölgesi sadece turizm alanı olarak tahsis edilmiştir. Tarım ve hayvancılık bölgesi olan ilçemizde arazilerin tarıma da açılmasıyla seralar kurulabilecektir. Atıl araziler daha etkin bir şekilde kullanılabilecektir.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULMALI
Bölgemizde Organize Sanayi Bölgesi bulunmamaktadır. Yatırımcılarımız arazi bulmakta ve buldukları arazilerin altyapı maliyetlerini karşılamakta zorlanmaktadır. 
Boğazlıyan Organize Sanayi Bölgesi kurulmalıdır. Bölgemize OSB kurulmasıyla yeni tesislerin, istihdam kapılarının açılması sağlanacaktır. Kayseri iline mesafe olarak yakın olmamızdan dolayı Kayserili bir çok yatırımcı bölgemize davet edilecektir.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ