100. yılda kardeş kente Atatürk heykeli

Okuduğunuz haber
MİLLETVEKİLİ BAŞER’DEN 23 NİSAN MESAJI

285 kişi Yozgat’ta

Anasayfa   /    Güncel    /    Milletvekili Başer’den 23 Nisan Mesajı

Milletvekili Başer’den 23 Nisan Mesajı

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılmasının geleceği aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

GÜNCEL      23 Nisan 2020 - 01:07     0

Milletvekili Başer’den 23 Nisan Mesajı

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir.
100 yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan Meclisimiz, destansı bir mücadele sonucunda İstiklal Savaşımızı başarıya ulaştırmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur.
Atatürk’ün önderliğinde İstiklal Savaşı’nı yürüten ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet’in özümsenmesinde, demokrasi kültürünün yerleşmesinde, Türk insanının onurlu, çağdaş bir yaşam sürmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Aldığı tarihsel kararlar ve gerçekleştirdiği çalışmalarla üstlendiği onurlu görevi başarıyla yerine getirmiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu ve Yüce Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş, Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir.
Bu nedenle içinden geçtiğimiz süreçte, halkımızın dişiyle, tırnağıyla, emeğiyle elde ettiği demokratik kazanımları, istikrar ve güven ortamını her zamankinden daha titiz biçimde korumaya özen göstermemiz gerekmektedir.
Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesidir.
Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir.
Bu bayram sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk milletinin ve devletinin geleceğisiniz. Sizler milletimiz için sevinç ve ümit kaynağısınız.
Özgürlük ve bağımsız duygularımız pekiştiren, barış dirlik ve düzen içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koyan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100.yılını yürekten kutluyor, tüm vatandaşlarımıza ve sevgili çocuklarımıza en içten duygularımı, selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ