AYDIN METEM’İ ZİYARET ETTİ

Okuduğunuz haber
KOMBİNE ÜRETİME GEÇİYOR

İLK ZİYARET COŞAR’DAN

Anasayfa   /    Güncel    /    KOMBİNE ÜRETİME GEÇİYOR

KOMBİNE ÜRETİME GEÇİYOR

Milletvekili Başer: Et Süt Kurumunda süt ürünleri üretimine başlanılacak

GÜNCEL      17 Ocak 2022 - 23:47     0

KOMBİNE ÜRETİME GEÇİYOR

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Başer, Yozgat halkının yıllardan beri hayalini kurduğu süt işleme tesisinde süt ürünleri üretimine yakında başlanılacağını belirterek, peynir çeşitleri ve tereyağının üretileceği tesisin Türkiye’de Et ve Süt Kurumuna ait ilk süt tesisi olduğunu söyledi.
Milletvekili Yusuf Başer, beraberinde Belediye Başkanı Celal Köse, İl Başkanı Yusuf Başer, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Gökhan ve İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı ile birlikte Yozgat Et Süt Kurumunu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Milletvekili Yusuf Başer, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; tesisin üreticilerden toplayacağı süt ile ilde süt sığırcılığının gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, tesiste kaşar, lor ve beyaz peynir ile tereyağı üretileceğini ifade etti.
GÜNLÜK 98 TON SÜT İŞLEME KAPASİTESİNE SAHİP
Tesisin günlük 98 ton süt işleme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Milletvekili Başer, “1500 metrekare kapalı alana sahip Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası, bu ay sonunda deneme üretimine başlayacak. Burası ülkemizde Et ve Süt Kurumuna ait ilk süt tesisi olması özelliğine sahip. Fabrikamızın yaklaşık maliyeti 45 milyon lira civarındadır. Tesiste 53 personel istihdam edilecek. Günlük 98 ton sütü çiftçimizden almış olacağız. Burası Yozgat için bir cazibe merkezi olacak. Biz üreticilerimizin, çiftçimizin yanındayız. Bu tesis başta çiftçilerimiz olmak üzere Yozgat halkımıza hayırlı olmasını, kazasız belasız bir üretim yapmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Üreticilerimiz satmış olduğu sütün bedelini devlet güvencesi altında peşinen almış olacak. Çiftçimizin bir amacı olacak, üretecek.
Fabrikamız da sütü, ucuz, kaliteli ve güvenilir ürünlere dönüştürerek vatandaşımıza sunacak. Bu manada tarım ve hayvancılığın daha gelişmesi, sözleşmeli üreticiliğin artacağı örnek projeyi başlatmış oluyoruz. Yozgat Şehir Hastanemiz Türkiye’de ilkti şuan içinde bulunduğumuz Et ve Süt Kurumunun süt fabrikası da Türkiye’de ilk olacak. Bu vesile ile tesisin açılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu. 


 

Etiketler

#Yusuf Başer

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ