BİLSEM’DEN 400 MASKE DAHA

Okuduğunuz haber
KEVEN’DEN TAREKS SORGUSU

ÇOŞAR AVRUPA’YA SESLENDİ

Anasayfa   /    Güncel    /    KEVEN’DEN TAREKS SORGUSU

KEVEN’DEN TAREKS SORGUSU

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Boğazlıyan ilçesinde kurulu bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki TAREKS Hayvancılık Çiftliği’nde 600 anaç hayvanda brusella hastalığı tespit edildiğini ileri sürdü. 

GÜNCEL      15 Haziran 2020 - 23:53     0

KEVEN’DEN TAREKS SORGUSU

Boğazlıyan ilçesinde bulunan ve Tarım Kredi Kooperatifi’nin bir iştiraki olan TAREKS Devecipınar Damızlık Üretim Çiftliği’nde bulunan hayvanların Kırklareli’ne taşınmasını TBMM Gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Kırklareli’nden yeniden Boğazlıyan’a getirilen 800 anaç hayvanın 600’ünde bruselle hastalığının tespit edildiğini ileri sürdü.
Hayvanlar niçin Boğazlıyan’dan Kırklareline götürüldü ve aynı hayvanlar niçin tekrar Boğazlıyan’a getirildi sorusunu yönelten Milletvekili Keven, “Şimdi kesime gidecek olan brusellalı 600 anaç hayvanın hesabını kim verecek? Bunca maddi zararın, kamu zararının karşısında Cumhuriyet Savcılığını göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu.
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven konu ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü:
 “Boğazlıyan ilçemizde kurulu bulunan TAREKS Çiftliği’nden 800 anaç hayvanın bin kilometre uzakta ki Kırklareli Bayramdere’de kiralanan çiftliğe taşınması ardından kısa bir süre sonra da tekrar acele bir şekilde Boğazlıyan’a getirilmesi izah edilmeye muhtaçtır. Ancak kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmamaktadır. Boğazlıyan ilçemizde kurulu bulunan çiftlikte milli değerimiz olan üç bin anaç hayvandan numune alınıyor ve 600 hayvanda brusella hastalığı tespit ediliyor. Bu hastalığı Kırklareli’nde götürüldükleri çiftlikte mi yakalandılar? Bin kilometre uzakta ki Kırklareli’ne onca hayvan neden nakledildi? Neden geri getirildi? Bu nakliye işini hangi şirket kaç milyona yaptı? Şimdi kesime gidecek olan brusellalı 600 anaç hayvanın hesabını kim verecek? Bunca maddi zararın, kamu zararının karşısında Cumhuriyet Savcılığını göreve davet ediyorum.” dedi.
İNSAFINA TERK EDİLDİ
Tarım Kredi Kooperatifleri’nin eski AKP milletvekillerinin insafına terk edildiğini dile getiren Ali Keven, “TAREKS Hayvancılık A.Ş.’nin Genel Müdürü AKP Giresun Eski Milletvekili Adem Tatlı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü AKP Bilecik Eski Milletvekili Fahrettin Poyraz bu vahim durum karşısında kamuoyunu ne zaman aydınlatacak acaba? Görüldüğü üzere çiftçimizin göz bebeği Tarım Kredi Kooperatifleri AKP’nin çiftliği haline getirilmiştir. Yüz yıllık değerimiz Tarım Kredi Kooperatifleri esKİ milletvekillerine ya genel müdürlük ya da yönetim kurulu üyeliği dağıtılan bir parti çiftliğine dönüştürülmüştür. Siyasi parti referanslarıyla yönetilen Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştiraki TAREKS Hayvancılık A.Ş. işinin ehli liyakatlı insanlarca yönetilmelidir. Aksi halde Boğazlıyan’da yaşanan vahim tablonun daha büyüklerinin yaşanması kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ