KAPALI DEVRE ARALIKSIZ

Okuduğunuz haber
İZ BIRAKAN ÇALIŞMA

HEYECAN İÇERİSİNDEYİZ

Anasayfa   /    Güncel    /    İZ BIRAKAN ÇALIŞMA

İZ BIRAKAN ÇALIŞMA

Yozgat Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Programı öğrencileri, "Bir İz Bırak" projesi kapsamında, Boğazlıyan Belediyesi'nin katkılarıyla, Gazi Paşa İlkokulu ve anasınıfının bakım, onarım ve tadilatını gerçekleştirerek örnek bir çalışmaya imza attı.

GÜNCEL      13 Ocak 2022 - 00:09     0

İZ BIRAKAN ÇALIŞMA

Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğrencileri, Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Merve Güler öncülüğünde “Bir İz Bırak” projesini uygulamaya geçirdi. Üniversite öğrencileri, Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda yapısal açıdan fiziksel ihtiyaçları belirlenen Gazipaşa Anaokulu ve İlkokulu binalarının bakım, onarım ve tadilatı için kolları sıvadı. Üniversiteli öğrenciler, okulun tahrip olan yerlerini onararak sınıfların duvarlarına çizimler yaptılar. Öğrencilerin kullandıkları dolapları yenileyen üniversite öğrencileri, sınıfın masa ve sandalye ihtiyacını da karşıladı. Geride rengarenk bir sınıf bırakan üniversiteliler, öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim almalarını amaçladı.
Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Yozgat Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Merve Güler; “Yapmış olduğumuz çalışma öğrencilerimizin kurduğu “Bir İz Bırak” topluluğunun projesi. Sosyal sorumluluk projesi. Bu kapsamda İlk olarak Gazi Paşa İlkokulu’nu tercih ettik. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz var. Projenin başlangıcı olarak bu okulu tercih etmelerinin sebebi. Kendi mezun oldukları okulundan başlayarak düzenleme yapmayı tercih ettiler. Yaptığımız yenilik ise iç mekanda boya konusunda eksiklikler vardı. Bunları tamamladık. Kullanılabilecek iç mekandaki malzemeleri yenileme ile başladık. Elimizdeki malzemeleri ile değerlendirilebilecek ise önce onu yeniliyoruz. Değerlendirilebilecek durumda değil ise bu proje içerisinde bize destek olan, hem de gönüllülerimiz olan Boğazlıyan Belediyesi boya ve diğer malzemeler konusunda bizlere destek oldular. Gökhan Coşar başkanımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz ile derslerinden arta kalan süre içerisinde hafta içi, hafta sonu projeyi bu şekilde ilerletiyorlar. Umarım en kısa sürede tamamlanacak ve yenilerini ekleyeceğiz. Başlangıç olarak okullar, okulların ana sınıfından yola çıktık. Ama ilerleyen zamanlarda okul kütüphaneleri olabilir. Yada yine ihtiyaç duyulan farklı kurumlar varsa olabilir. İkinci projemiz kendi okulumuzda Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’nun kütüphanesini yenileme çalışmasına olacak. Şu an onunda çalışmalarına başladık. Ara dönemden sonrada ikinci dönemde de onun uygulamasına başlayacağız. “ dedi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü öğrencisi İrem Aleyna, “Gazipaşa İlkokulu’na ilk geldiğimizde duvarlarının boyası fazlasıyla kötü idi. Öğrencilerin rahat bir şekilde ders görebileceği bir ortam yoktu. Biz de bu yüzden okulu ve sınıfı yenilemek istedik. Duvar boyalarını değiştirdik. Tual çizimler yapmaya başladık. Yere pike halılar getirttirdik sponsorların yardımı ile. Danışmanımız Merve hocam da bizlere fazlasıyla yardımcı oldu. Duvarlara resimler çizdik, ağaçlar çizdik. Öğrencilerin boylarını ölçmeleri için cetvel çizdik. Dolapları eski idi yenilendi ve boyandı. Yeni masa ve sandalyeler geldi” dedi.
Gıda Bölümü öğrencisi Ayşenur Erdoğan ise, "Bir İz Bırak" projesi ile sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Biz öğrencilerin daha rahat bir ortamda okumaları için böyle bir proje gerçekleştirdik. İlk projemiz olacak. İlerleyen zamanlarda daha farklı projeler düşünüyoruz. Danışman hocamız sayesinde o bizleri yönlendiriyor. Biz onun ışığı altında böyle güzel şeyler çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.
Elektronik Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencisi Ekrem Opak da, sınıfın elektrik aksamı ve bozuk olan prizlerini değiştirdiğini dile getirerek, “Arkadaşlarımızla birlikte faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Öncelikle çocuklarımızın daha iyi ortamda yetişmesini sağlamak amacımız. Birçok yenilikler yaptık. Özellikle dolaplar zımparaladıktan sonra boyadık, resim çizdik. Elektronik bölümündeki arkadaşlarımız ile birlikte ampullerini değiştirdik. Minik öğrencilerimizin daha iyi ortamda okumalarına katkı sağladık” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ