285 kişi Yozgat’ta

Okuduğunuz haber
GİRİŞ – ÇIKIŞ YASAKLANDI
Anasayfa   /    Güncel    /    GİRİŞ – ÇIKIŞ YASAKLANDI

GİRİŞ – ÇIKIŞ YASAKLANDI

Yozgat Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu 21.04.2020 tarihinde yaptığı toplantıda alınan kararlara göre;  Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Yenifakılı ilçelerinden Kayseri iline gidişler önlendi. 

GÜNCEL      23 Nisan 2020 - 01:08     0

GİRİŞ – ÇIKIŞ YASAKLANDI

1593 sayılı Umumî Hıfzıssıhha Kanununun 23’üncü maddesine göre,  21.04.2020 tarihinde Yozgat Valisi Sayın Kadir ÇAKIR başkanlığında kurul üyelerinin iştiraki ile toplanarak Covid 19 hastalığının yayılımını engellemek için alınması gerekli ilave tedbirleri görüştü .Toplantıda, Koronavirüs(Covid-19) salgınının İlimizde yayılım hızı göz önüne alındığında Boğazlıyan ilçemizde Covid pozitif vaka sayılarında artış olduğu, ayrıca Kayseri iline komşu olan Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın günü birlik olarak Kayseri iline çok fazla gidiş gelişlerinin olduğu ve bu durumun Covid-19 hastalığının yayılımının kontrolünü olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirildiğinden,   bugüne kadar alınan tedbirlere ilave   olarak   Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri kapsamında  aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1- Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın ilçelerinde kalmaları esas olup vatandaşlarımızın Kayseri ili istikametine çıkışlarına ikinci bir değerlendirmeye kadar  izin verilmeyecektir.  
2- Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerine aşağıda belirtilen durumlarda giriş/çıkışlara izin verilebilecektir:
a-) Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve yurt dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabileceklerdir. Belirtilen amaçlarla  ilçelere giriş yapanlar, giriş amacını gösteren belgeler ile 72 saat sonrasına kadar teslim yerinden ayrılarak ilk çıkış yerine dönebilecektir. Bu şekilde giriş/çıkışı sınırlandırılan  ilçelere giren ticari araç sürücüleri seyahatleri süresince, değişim sürelerine uyarak maske takmak, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafeye uymak zorundadırlar.
b-) Yurt içinde ticari yük/yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerinden  transit şekilde geçişlerine müsaade edilecektir. Bu şekilde transit geçişlerine izin verilen ticari yük taşıyıcıları   hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama yapamayacaklardır. 
c-) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları, enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile giriş/çıkış yapabileceklerdir.  
3-Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket edenler hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 3150 TL idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, ayrıca konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,
Oy birliği ile karar verilmiştir.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ