“GELECEĞE NEFES” OLACAK

Okuduğunuz haber
GELECEK SİZLERE EMANET

ELLERİMİZLE SES OLUYORUZ!

Anasayfa   /    Güncel    /    GELECEK SİZLERE EMANET

GELECEK SİZLERE EMANET

24 Kasım Öğretmenler Günü Boğazlıyan’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL      25 Kasim 2021 - 00:50     0

GELECEK SİZLERE EMANET

Kutlamalar çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Daha sonra Boğazlıyan Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde geçildi. Burada düzenlenen törene; Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Kocakaya, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Düğenci, CHP İlçe Başkanı Ahmet Peker, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, yaratılmışların en şereflisi olan insanın tekamül sürecindeki en ağır sorumluluğu anneler ve öğretmenlerin üstlendiğini belirtti.
ŞİMŞEK: MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMİNATISINIZ
Şimşek, "Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.  
Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir.
Ağır ve büyük bir sorumluluk olmakla birlikte eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu önemle vurgular, bu sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getireceğine inancımı belirterek tüm öğretmenlerimizin, öğretmen adaylarımızın ve eğitim camiası personelinin Öğretmenler Gününü kutlar, başarılar dilerim" şeklinde konuştu.
COŞAR; ÖĞRETMENLİK MESLEĞE KUTSALDIR
Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Öğretmenlik mesleği kutsal bir görevdir. Bu kutsal görevi kayıtsız şartsız büyük bir sorumlulukla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlerin kendilerini yetiştirmede ve ülkenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerimizin başarılarında en büyük pay, onları eğiten öğretmenlere ait olduğunu belirten Başkan Coşar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, hayatını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başarılı ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmelerini temenni ediyorum."
AYDIN: ÖĞRETMENLER BİRER MEŞALEDİR
Boğazlıyan İlçe Kaymakamı Recep Aydın da yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
 “Geçmişte olduğu gibi bugün de anlamlı ve kutsal öğretmenlik mesleğine onurunu, itibarını, önemini kazandıran tüm değerleri aynı heyecan ve bilinçle sahiplenen çok değerli öğretmenlerimiz Türkiye'nin istikbali, sizlerin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır.
24 Kasım Öğretmenler Gününüzü bu duygularla kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum.”
Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenlere plaket takdimi yapılırken, göreve yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ