Farklı dönemlere ait 39 tarihi eser ele geçirildi

Okuduğunuz haber
‘GELECEĞİMİZ İÇİN SIFIR ATIK’

DYNOBİL EKSPERTİZ BOĞAZLIYAN’DA

Anasayfa   /    Güncel    /    ‘GELECEĞİMİZ İÇİN SIFIR ATIK’

‘GELECEĞİMİZ İÇİN SIFIR ATIK’

Boğazlıyan Belediyesi, yapılan incelemeler neticesinde temel seviyede “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı

GÜNCEL      01 Aralik 2020 - 00:12     0

‘GELECEĞİMİZ İÇİN SIFIR ATIK’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında tüm sorumluluklarını yerine getiren Boğazlıyan Belediyesi bu konuda yaptığı çalışmalar ve duyarlılığı neticesinde “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veren Boğazlıyan Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarına devam ediyor. 2019 yılı temmuz ayında yürürlüğe giren ‘Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında’ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Boğazlıyan Belediyesi’nde, yapılan incelemeler neticesinde temel seviyede “Sıfır Atık Belgesi” verildi. 
Boğazlıyan Belediyesi tarafından tüm birimlerde uygulanan “Sıfır Atık Projesi” doğrultusunda yapılan yerinde değerlendirmeler neticesinde; kağıt, plastik, cam, metal vb. ambalaj atıklarının kaynağında doğru ayrılabilmesi için, hizmet binalarında atık geçici depolama alanları oluşturulduğu gözlemlendi. 
Ayrıca tüm müdürlükler bünyesinden odak noktaları ve sıfır atık görevlileri belirlendi. Bu konuda belediye personeli de gerekli hassasiyeti gösterirken, Sıfır Atık Yönetmeliği hükümleri yerine getirildi. 
Türkiye'nin en çevreci, en sağlıklı ve en temiz kenti olma yolunda başarılı bir çalışma daha gerçekleştirdiklerini belirten Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, "Boğazlıyan Belediyesi olarak; gelecek nesillerimize daha yaşanılır bir kent bırakmak için başlattığımız "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandık. 
Şehrimizdeki kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atık oluşumunun önlenmesi ya da minimize edilmesi ve oluşan atığın toplanarak geri kazanımını sağlamak adına çalışmalarımız devam edecektir. Doğa ve çevreye olan duyarlılığımızdan asla taviz verilmediği ve geleceğe daha yaşanabilir bir Boğazlıyan için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
Sağlıklı bir gelecek için geri dönüşüm ve sıfır atık konularına önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Geri kazanabilecek atıkların çöplere atılmadan ayrıştırılarak geri dönüşüme girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve geri dönüşüm ağına dahil etmek için farklı projeler geliştiriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini korumak için aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ