İlbay İlçe Başkanı

Okuduğunuz haber
GAZİPAŞA KADERİNE TERK!

Ziraat’le güç birliği

Anasayfa   /    Güncel    /    Gazipaşa kaderine terk!

SON DAKİKA ! Gazipaşa kaderine terk!

Boğazlıyan Kemaliye Mahallesi’nde bulunan ve yıllardır eğitim öğretime ev sahipliği yapan Gazipaşa Ortaokulu, Avrupa Standarları çerçevesinde yeniden yapılması ve 18 Eylül 2018’de açılması taahhüdüyle terk edilmesinin ardından hiçbir gelişme yaşanmadı. İl Genel Meclisi Üyeleri’nin, 2019 yılı İl Özel İdaresi Bütçe Görüşmelerinde Okulu gündeme dahi getirilmemesine, öğrenci velileri tepki göstererek, “Okulun akıbeti ne olacak? Öğrencilerimiz perişan oluyor. Yapmayacaktınız niçin okulu kapattınız?” diye sitem etti.

GÜNCEL      20 Aralik 2018 - 21:55     0

 Gazipaşa kaderine terk!

1991 yılında halı tezgahları kursu için açılan daha sonra Halk Eğitim’e tahsis edilen, akabinde 8 yıllık eğitime geçişte, ilk/orta olarak hizmet veren Gazipaşa Ortaokulu kaderine terk edildi.
AK Parti Boğazlıyan İl Genel Meclis Üyeleri’nin okulu daha modern hale getirmek amacıyla gündeme getirmesi sonrasında dönemin Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın yıkıp, yeniden yapacağım” sözüyle boşaltılan okulla ilgili şu ana kadar hiçbir gelişme yaşanmadı.
AK Parti Boğazlıyan İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Afşar’ın, İl Özel İdaresi Eğitim Komisyon Başkanlığı görevini üstleniyor olması, mahalle sakinlerini fazlasıyla ümitlendirirken, Meclis Üyelerinin 2019 yılı Bütçe’sinden herhangi bir ödenek talebi yapılmamasına ise büyük tepki gösterdi.
Kemaliye Mahallesi sakinleri, “Madem ki yapmayacaktınız niçin söz verdiniz? Öğrencilerimiz sizler yüzünden sıkıntı çekmek zorunda mı?” şeklinde tepki göstererek, okulun akıbetinin ne olacağını bilmek istediklerini söyledi.
Dönemin Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın, Boğazlıyan’a gelerek okulda incelemelerde bulunduğunu hatırlatan öğrenci velileri, “Sayın Valimiz burada yaptığı konuşmada, okulun yıkılıp yerine Avrupa Standartlarında okul inşa edileceğini ve 18 Eylül’de açılacağını müjdelemişti. Ancak şu ana kadar herhangi bir gelişmenin yaşanmaması bizleri ve öğrencilerimizi fazlasıyla üzüyor. İl Özel İdaresi Eğitim bütçesinden herhangi bir payın ayrılmaması ve okulun gündeme dahi getirilmemesi ise bizleri derin ümitlerini ve beklentilerini ortadan kaldırıyor” şeklinde konuştu.
Yozgat’ta mahalli gazetelere demeç veren AK Parti’li İl Genel Meclis Üyeleri’ne soruyoruz; Yaptığınız açıklamalarda okulun boşaltılıp, yıkılacağını ve yeniden yapılacağını istediğinizi dile getirdiniz. Dönemin Valisi sayın Kemal Yurtnaç’ı Boğazlıyan’da ağırlayıp kendisinden söz aldınız. Bu açıklamalar ve gelişmeler sonrasında Gazipaşa Ortaokulu’nun yapılması için herhangi bir ödenek talebiniz oldu mu?
Gazipaşa Ortaokulu’nun yıkılıp yeniden yapılması için herhangi bir önerge verdiniz mi?
İl Özel İdaresi’nden okulun yapılması için ödenek ayırdınız mı?
Okulun boşaltılıp, öğrencilerin sıkıntıya sokulduğunu İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere, Mülki Amir’i bilgilendirdiniz mi?
Kamuoyu ve Kemaliye Mahalle sakinleri, sizlerden bir cevap bekliyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ