Boğazlıyan Cezaevi’nde arıcılık eğitimi

Okuduğunuz haber
FIRSATI KAÇIRMAYIN!

İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA

Anasayfa   /    Güncel    /    FIRSATI KAÇIRMAYIN!

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

SGK İlçe Müdürü Sezai Turhal, yapılandırma süresinin 30 Eylül’de sona ereceğini hatırlattı

GÜNCEL      16 Eylül 2021 - 00:21     0

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Boğazlıyan İlçe Müdürü Sezai Turhal, Yapılandırma Kanunu’ndan faydalanmak için sürenin 30 Eylül 2021 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Turhal, “Sigorta primleri, Genel sağlık sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, İş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 6183/48 inci maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar’ gibi daha birçok borcun vatandaşlar tarafından yapılandırılabilecekler” dedi.

Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Boğazlıyan İlçe Müdürü Sezai Turhal, yapılandırma kanunundan faydalanmak için başvuruların 30 Eylül 2021 tarihinde sona ereceğini duyurdu.
Kanun ile gelen avantaj ve fırsatlardan yararlanılması çağrısında bulunan İlçe Müdürü Sezai Turhal, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, “Sigorta primleri, Genel sağlık sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, İş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 6183/48 inci maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar” gibi daha birçok borcun vatandaşlar tarafından yapılandırılabileceğini kaydetti.
YAPILANDIRMA FIRSATINDAN YARARLANIN
Turhal, konu ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: ‘’30 Nisan 2021 tarihinden önce işlenen fiillere ilişkin olup, son başvuru tarihine kadar tebliğ edildiği halde bu tarihe kadar ödenmemiş olan idari para cezaları da yapılandırma kapsamında bulunuyor.
Yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE ile güncellenecektir. Peşin ödemelerde; prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 10’unun peşin ödenmesi halinde, yüzde 90 Yİ-ÜFE silinecektir. 2 Taksitle Ödemelerde; ilk taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartıyla prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 50’sinin peşin ödenmesi halinde, yüzde 50 Yİ-ÜFE silinecektir. Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, gelir testine başvurmaları halinde GSS prim borcu, gelir testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihine göre güncellenecek olup, gelir testi sonucunda hane içindeki geliri asgari ücretin 1/3’den az olduğu tespit edilenlerin borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir’’ dedi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ