ÇOCUKLAR PARKLARA KOŞTU

Okuduğunuz haber
FIRSATI KAÇIRMAYIN

Fırsat gecesi

Anasayfa   /    Güncel    /    FIRSATI KAÇIRMAYIN

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Halıcı; Kırsal Kalkınma 1,2 milyar liralık yeni hibe çağrısı ilana çıktı.

GÜNCEL      14 Mayis 2020 - 01:42     0

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Boğazlıyan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı, "Toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon avro, yani 1,2 milyar lira olan IPARD-II 9. Başvuru Çağrısı için ilana çıktığını söyledi. 
Halıcı yaptığı açıklamada, kırsalda daha çok yatırım, üreticiye daha çok gelir, istihdama daha çok katkı amacıyla IPARD kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluştuğunu belirterek borsa üyelerinin, tüccarının,  bu destekten faydalanmalarını istedi. 
Toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon avro, yani 1,2 milyar lira olan IPARD-II 9. Başvuru Çağrısı için ilanının yayınlandığını belirten Halıcı; “  IPARD destekleri ile AB standartlarında rekabetçi işletmelerin kurulması desteklenmekte hemde kırsalda gelir getiren faaliyetlerin çeşitleneceğini söyledi.
Halıcı; Kırsaldaki üreticilerin daha çok kaliteli üretimi teşvik etmeyi amaçlayan bu desteği fırsata çevirmeleri gerektiğini vurguladı.
Halıcı, bu çağrı kapsamındaki detayları paylaşarak şunları söyledi; "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" ile "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi" ve "İş Geliştirme" alanlarında sunulacak projeler desteklenecek
"Hayvancılık sektöründeki yatırımların destekleneceği Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinin destek bütçesi 104 milyon avro, yani 790 milyon liradır. Bu kapsamda yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin avro arasındaki projelere yüzde 50-70 oranında hibe desteği sağlanacak. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri için ise 54 milyon avro, yani 410 milyon liralık destek bütçesi tahsis edildi. Bu çerçevede de yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin avro arasındaki projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği verilecek." dedi.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ