OSB GURUR KAYNAĞIMIZ

Okuduğunuz haber
FEN LİSESİ HAYIRLI OLSUN

BOĞAZLIYAN’DA GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ ALANLARI BELİRLENDİ

Anasayfa   /    Güncel    /    FEN LİSESİ HAYIRLI OLSUN

FEN LİSESİ HAYIRLI OLSUN

Yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarla Boğazlıyan’ı adeta yatırım merkezi haline getiren, ilçe halkının hayallerini bir bir gerçekle buluşturan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, 20 yıldır beklenilen ancak bir türlü gelmeyen Fen Lisesi’ni de ilçeye kazandırdı. 2023 – 2024 eğitim – öğretim yılında Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi’nde kademeli olarak öğrenci kabulüne başlayacak olan Fen Lisesi, ilçede büyük sevince yol açtı. 

GÜNCEL      25 Ocak 2023 - 23:43     0

FEN LİSESİ HAYIRLI OLSUN

İlçe halkının yıllardır hayalini kurduğu ancak;  Yozgat İl Merkezi, Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni ve Çekerek’te açılmasına karşın Boğazlıyan’la bir türlü  buluşturulamayan Fen Lisesi’nin açılması, yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarla Yozgat’ta rol model olan Belediye Başkanı Gökhan Coşar’a nasip oldu.
3 yıllık görev sürecinde belediye hizmetlerinin yanı sıra, ekonomi başta olmak üzere sosyal ve kültürel yatırımlarla Boğazlıyan’ı cazibe merkezi haline getiren Başkan Coşar, Boğazlıyan’a Fen Lisesi kurulacağı müjdesini verdi.
Belediye Başkanlığı sürecinde Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ve Fen Lisesi’nin açılmasını önceleyen ve “ihlas, gayret ve samimiyetle” yılmadan, usanmadan mücadele eden Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Organize Sanayi Bölgesi’nden sonra Fen Lisesi müjdesini de vererek ismini bir kez daha altın harflerle yazdırdı.
Boğazlıyan’da eğitime verdiği destek ve katkılarla belediye başkanları arasında örnek gösterilen; başarılı öğrencilerin başka il ve ilçelere gitmesine gönlü razı olmayan Başkan Gökhan Coşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Halıcı ile beraber, 2022 yılında Ankara’ya yapmış olduğu ziyarette Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan bina sözü alan Başkan Coşar’ın, Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki ricaları da karşılık buldu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Millî Şehit Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak kapatılarak Fen Lisesi’ne dönüştürülmesini onayladı.
ORTAK PAYDA BOĞAZLIYAN
Boğazlıyan’a Fen Lisesi açılacağı müjdesi sonrası Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ı makamında ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Öcalan, Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Erkoç, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Hatip ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, mutluluğu hep bir arada yaşayarak, “Boğazlıyan Ortak Paydası”nda buluştular.
Coşar; “Boğazlıyan’ın geleceğine yatırım yapmak ve çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasına ciddi katkılar sağlamak için bu önemli adımda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e ve Yozgat Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
Bu sürece yoğun bir tempoyla geldik. Oda Başkanlarımızın, Belediye Meclis Üyelerimizin ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün üstün gayretleriyle Boğazlıyan’a Fen Lisesi kazandırıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
Ayrıca; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Öcal Öcalan’a, Ticaret Borsası Başkanı Harun Halıcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ya ayrıca teşekkür ediyorum. Kendisini ziyarete gittiğimizde Boğazlıyan’a Fen Lisesi istediğimizi söyledik. Kendisi bize büyük destek verdi. Bakanlarımızı aradılar, onlar da gerekli girişimde bulundular. Sayın Hisarcıklıoğlu’ya şahsım, Oda ve Borsası başkanlarımız ve ilçemiz adına teşekkür ediyoruz.”
60 ÖĞRENCİYLE EĞİTİME BAŞLANACAK
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in onayı ile Boğazlıyan'a Fen Lisesi kurulması kararına göre; 
a) 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Millî Şehit Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak kapatılarak Fen Lisesi’ne dönüştürülmesi,
b) Mevcut erkek öğrenci pansiyonunun açılacak okula bağlanması ve yatılı kalmak isteyen kız öğrencilerin de Cemil Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonundan faydalanmaları,
c) Birinci yabancı dilinin İngilizce olması,
ç) Millî Şehit Kaymakam Kemal Bey Fen Lisesi olarak adlandırılması,
d) 2 şube kurulması ve her bir şubede 30 olmak üzere 60 öğrenci alınması,
e) Donatımının Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce karşılanması sağlanacaktır.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ