MİNİKLERİN BÜYÜK HEYECANI

Okuduğunuz haber
FARKINDALIK KAMPANYASI

SORUNU BAŞER ÇÖZDÜ

Anasayfa   /    Güncel    /    FARKINDALIK KAMPANYASI

FARKINDALIK KAMPANYASI

Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, “Kırtasiye kırtasiyeciden, ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” sloganı ile bilinçli tüketici kampanyasını başlatarak bir kez daha yerel esnafa destek verdi. Yazılıtaş, “Şimdi yerli firmaların desteklenmesinin tam zamanıdır. Özellikle dışarı hizmet edenlere değil kendi esnafımıza, sanatkârımıza, tüccarımıza destek vermeliyiz” dedi.

GÜNCEL      08 Eylül 2022 - 20:06     0

FARKINDALIK KAMPANYASI

Yerel esnafın ilçenin gelişiminde, kalkınmasında can damarı görevi üstlendiğini söyleyen Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş, okulların açılmasına sayılı günler kala bir kez daha yerel esnafa sahip çıkarak, öğrenci velilerine “Kırtasiyeyi kırtasiyeciden, ayakkabıyı ayakkabıcıdan alın” uyarısında bulundu.
Görevde bulunduğu süre içerisinde yerel esnafın güçlenmesine dikkat çeken ve tüketicilerin tercihlerini yerel esnaftan yapması noktasında tavsiyelerde bulunan Başkan Sinan Yazılıtaş, 2022-2023 eğitim öğretim sezonu öncesi “Kırtasiye kırtasiyeciden, ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” sloganıyla kampanya başlattı.
Kırtasiye malzemelerinin sağlık standartlarına uygun üretilmediğinde sağlık sorunlarına yol açabileceğinin altını çizen Oda Başkanı Yazılıtaş, “Öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin okul alışverişlerini kırtasiyelerden yapması sağlık açısından büyük önem arz ediyor. Hayatın her alanında uzmanlaşma ne kadar önemli ise ekonomik hayatın aktörlerinin de kendi işlerinde uzmanlaşmasının önemli olduğunu düşüyorum. Bilinçli tüketicilerin, satın almak istedikleri ürünleri gerçek satıcısından almaları hem sağlıklarını hem de bütçelerini koruyacaktır” dedi.
Yazılıtaş, konuya ilişkin açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü:

“Özellikle Çin malı ürünlerin satıldığı ve okul, veli ve öğrencilerin kandırıldığı bu ortamda vatandaşları dikkatli olmaları gerekiyor. Büyük marketlerin kandırıcı, aldatıcı reklamlarına, kampanyalarına, Çin menşeli ürünlerine aldanmayın. Kırtasiye yıl boyunca devam eden bir ihtiyaçtır. 
Sadece okul açıldığı sıralarda kırtasiyeci geçinen, adeta aç gözlülük yapan büyük marketten veya geçici, seyyar işyerinden ürün alana kadar, bu işin ustası, her zaman yanınızda olan kırtasiyeci esnafından almanız kırtasiyeci esnafı kadar vatandaşlarında yararınadır.
Yerli firmaların desteklenmesi gerektiğinin de altını çizen Yazılıtaş, "Esnaf ve sanatkârlar bir toplumun olmazsa olmazıdır. Esnafı mutlu olmayan bir ekonominin gelişmesi ve ilerlemesi imkânsızdır. Şimdi yerli firmaların desteklenmesinin tam zamanıdır. Özellikle dışarı hizmet edenlere değil kendi esnafımıza, sanatkârımıza, tüccarımıza destek vermeliyiz. Satın aldığımız ürünlere verilen para, ülkemiz için harcanabilmelidir. Paramız yabancı sermayeye gittikçe ülke ekonomisi bir adım daha küçülmektedir. İlaç eczaneden, et kasaptan, ekmek bakkaldan, tuhafiye tuhafiyeciden, ayakkabı ayakkabıcıdan, kırtasiye de kırtasiyeciden alınır, başka yerlerden değil? ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ